Apple esitteli myös uuden iPod nanon ja touchin

12.09.2012 23:30 | Juha Kokkonen

iPod Touch 5G

Uuden iPhone 5:n ohella Apple julkisti tänään uudistetut versiot iPod nano- ja touch -musiikkisoittimistaan. Niiden roimat uudistukset tulivat monelle pienoisena yllätyksenä. Molempien iPodien mukana toimitetaan uudet EarPods-nappikuulokkeet.

iPod touch on kokenut uudessa viidennessä sukupolvessaan historiansa suurimman ulkonäköpäivityksen. Se on muuttunut pyöreämmäksi, leikkisämmäksi, hauskemmaksi ja värikkäämmäksi. Uusi iPod touch on pakattu anodisoituihin alumiinikuoriin ja on vain 6,1 mm paksuinen ja 88 gramman painoinen. Neljän tuuman Retina-näyttö on sama kuin iPhone 5:ssä (1136×640) ja sisällä hyrrää A5-järjestelmäpiiri tuplaydinsuorittimella ja tuplaydin-GPU:lla.

Takapuolella on viiden megapikselin iSight-kamera f2.4 optiikalla, LED-salamalla ja 1080p-videotallennuksella. Etupuolella on 720p-tasoinen kamera FaceTimeä varten. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat mm. 802.11a/b/g/n WLAN, Bluetooth 4.0, 3,5 mm ääniliitäntä, Lightning-liitäntä, kaiutin, mikrofoni ja rannehihna. Musiikkitoistoajaksi luvataan 40 tuntia ja videotoistoajaksi 8 tuntia. Käyttöjärjestelmänä toimii iOS6, josta löytyy myös mm. Siri-tuki. Värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen, hopea, vihertävän keltainen, vaaleanpunainen ja turkoosin sininen.

iPod nano 7G

Uusi anodisoidusta alumiinista valmistettu seitsemännen sukupolven iPod nano on vain 5,4 mm paksu ja sen etupuolella on 2,5 tuumainen monikosketusnäyttö 240×432 pikselin tarkkuudella. Nanon tarkat fyysiset mitat ovat 76,5 x 39,6 x 5,4 mm ja paino vain 31 grammaa. Laitteen pohjasta löytyy 3,5 mm ääniliitäntä sekä uusi Lightning-monitoimiliitäntä. Muita ominaisuuksia ovat mm. FM-radio, askelmittari, video- ja valokuvatoisto ja Bluetooth 4.0. Akunkestoksi luvataan 30 tuntia musiikkitoistoa tai 3,5 tuntia videotoistoa. Värivaihtoehtoja ovat musta, hopea, violetti, turkoosin sininen, vihreä, vihertävän keltainen sekä vaalean punainen.

iPod nanosta tulee tarjolle ainoastaan 16 gigatavun versio 189 euron hintaan. Uuden iPod touchin hinnat alkavat 32 gigaisen mallin 339 eurosta ja tarjolle tulee myös satasen kalliimpi 64 Gt versio. Vanhan 16 Gt iPod touchin hinta laskee 209 euroon. Uudet iPodit tulevat saataville lokakuussa.

Applen lehdistötiedote

Apple iPod -tuotesivusto

Keskustelu

Itselleni ei oikein maistu noiden nanojen ikonit. Mites muilla?

Ei tule menestymään… ei ainakaan Suomessa. Nykypäivään kuuluu vaihdettava SD-muistikortti.

Touchin formfactor + muotoilu > ip5 niin olisin ollut tyytyväinen.

6: Ymmärrät varmaan sen, että touch on todellisuudessa aika paljon enemmän, kuin pelkkä MP3-soitin..

Xquiste, Tuo Nokia on suurennettu 6. version nano…

Mutta tämä Nano on taas sitä oikeaa.

Muropaketin uusimmat