Uusimmat

Asus Maximus VI Impact

30.09.2013 22:26 Muropaketin toimitus

Maximus VI Impact on Asuksen ROG-tuoteperheen ensimmäinen Mini-ITX-kokoluokan emolevy. Impact on paketoitu ROG-brändille tyypilliseen punaiseen pahvilaatikkoon, josta löytyy kattava listaus emolevyn ominaisuuksista. Sisältö on jaettu kahteen erilliseen lokeroon, joista löytyy itse emolevy ja oheistarvikkeet.

Muropaketin Hintavertailun mukaan Maximus VI Impact on saatavilla Suomesta halvimmillaan alkaen 220 euroa.

 

 

Mukana toimitetaan oheistarvikkeina emolevyn käyttöohjekirja, ajuri-CD-levy, I/O-liitinsuoja, neljä Serial ATA 6 Gb/s -kaapelia, mPCIe Combo II -laajennusmoduuli, Wi-Fi-antenni, SupremeFX Impact -äänikortti, tarroja massamuistien merkitsemiseen ja jatkopala kotelon kaapeleille.

Maximus VI Impact on väritykseltään mustan ja punaisen yhdistelmä. Emolevyllä on yksi PCI Express 3.0 x16 -liitin, neljä Serial ATA 6 Gb/s -liitintä, yksi TPM-liitin sekä sisäiset USB 3.0- ja 2.0-liittimet koteloa varten. Kaksi DDR3-muistiliitintä tukee maksimissaan 16 gigatavun muistimäärää ja ylikellottamalla suurin tuettu kellotaajuus on 1500 MHz (DDR3-3000). Emolevyllä olevat käynnistys- ja reset-näppäimet helpottavat kokoonpanon käyttöä avoimessa testipenkissä. Käyttöjännitteiden mittaaminen onnistuu emolevyn mittauspisteistä, mutta ne jäävät valitettavasti SupremeFX Impact -äänikortin alle, joten ne eivät ole kovin käytännölliset. PWM-tuuletinliittimiä on emolevyllä yhteensä neljä kappaletta.

Prosessoricoolerin kiinnikkeille on jätetty runsaasti tilaa emolevyn takana, joten yhteensopivuus erilaisten coolerien kanssa pitäisi olla hyvä.

Emolevyn virransyötöstä vastaa 24-pinninen ATX- ja kahdeksanpinninen ATX-lisävirtaliitin. Digitaalinen Extreme Engine Digi+ III -virransyöttö on 8+2-vaiheinen, joista kahdeksan vaihetta on pyhitetty prosessorille ja kaksi muisteille. Virransyötössä on käytetty laadukkaita japanilaisia Nichicon-GT Black Metallic -kondensaattoreita, BlackWing-keloja ja NexFET-mosfet-piirejä. Valtaosa virransyötöstä on sijoitettu pystyyn juotetulle piirilevylle, jolloin säästetään tilaa huomattavasti ja voidaan käyttää Mini-ITX-kokoiseksi emolevyksi huomattavan järeää virransyöttöä. Virransyötön ja Z87-piirisarjan jäähdytys on hoidettu passiivisesti siilillä.

Maximus VI Impactin I/O-liitännöistä löytyy neljä USB 3.0- ja 2.0-liitintä, eSATA-liitin, verkkoliitin ja optinen ääniulostulo. Videoulostulosta vastaavat HDMI- ja Displayport-näyttöliittimet. I/O-paneelin viereisessä Impact Control -moduulissa on ROG Connect -näppäin, MemOK!-näppäin muistiongelmien ratkaisua varten, Clear CMOS -näppäin BIOS:n palauttamiseksi tehdasasetuksille, DirectKey-näppäin, jolla tietokoneen voi sammuttaa ja käynnistää menemään suoraan BIOS:iin ilman näppäimistön painalluksia sekä diagnostiikkanäyttö emolevyn vikakoodeille.

Emolevylle voidaan asentaa mukana toimitettava SupremeFX Impact -äänikortti, josta löytyy kolme 3,5 millimetrin analogista ääniliitintä. Komponentteina on käytetty ELNA-audiokondensaattoreita ja Texas Instruments LM4562 -operaatiovahvistimia. Asus ei kerro, mitä audiokoodekkipiiriä se käyttää. Äänikortin laatu on hyvä, vaikka se ei pärjääkään paremmille erillisille äänikorteille.

mPCIe Combo II -laajennusmoduuli tarjoaa Wi-Fi- (802.11a/b/g/n/ac) ja Bluetooth-tuen (v4.0/3.0+HS) sekä M.2-liittimen (NGFF). M.2 on uusi mSATA- ja mPCIe-liittimien korvaaja ja se tukee sekä PCI Express 2.0-, että SATA 6 Gb/s -standardeja.

Maximus VI Impact testattiin UEFI BIOS -versiolla 0404. BIOS tarjoaa monipuoliset säätömahdollisuudet ylikellotuskäyttöön, eikä ominaisuuksia ole juurikaan karsittu muihin kalliimpiin Z87 ROG -emolevyihin verrattuna.

Suurempi versio kuvaa klikkammalla

Intel Core i7-4770K -prosessori saatiin ylikellotettua Maximus VI Impact -emolevyllä 4343 MHz:n kellotaajuudelle 1,29 voltin käyttöjännitteellä. Prosessorin välimuisti toimi 3900 MHz vakiokellotaajuudella. Prosessoriytimien lämpötila oli IntelBurnTest-rasitustestissä maksimissaan 95 astetta. Muistit saatiin toimimaan DDR3-2626-nopeudella 12-13-13-35-asetuksilla 1,65 voltin vakiokäyttöjännitteellä.

Sisältö

  1. Intel Haswell -ylikellotusta Asuksen ROG Z87 -emolevyillä
  2. Testikokoonpano ja testausmetodit
  3. Asus Maximus VI Impact
  4. Asus Maximus VI Formula
  5. Asus Maximus VI Extreme
  6. Prosessorin ja muistien ylikellottaminen Maximus VI Extremellä
  7. Loppuyhteenveto