Uusimmat

Asus Maximus VI Formula

30.09.2013 22:26 Muropaketin toimitus

Maximus VI Formula on paketoitu suureen punaiseen pahvilaatikkoon. Emolevy ja oheistarvikkeet sijaitsevat laatikossa omissa lokeroissaan. Laatikon etupuolella olevan luukun avaamalla näkee vilauksen emolevystä läpinäkyvän muovin läpi.

Asus Maximus VI Formulan hintataso Suomessa on Muropaketin Hintavertailun mukaan alkaen noin 290 euroa.

 

Emolevyn mukana toimitetaan oheistarvikkeina käyttöohjekirja, ajuri-CD-levy, kahdeksan Serial ATA 6 Gb/s -kaapelia, I/O-liitinsuoja, SLI-silta, mPCIe Combo II -laajennusmoduuli, Wi-Fi-antenni, kotelon kaapeleiden pika-asennusliittimet, tarroja massamuistien merkitsemiseen ja ROG-lappu ovenkahvaan.

Maximus VI Formula on väritykseltään sekoitus punaista ja mustaa. Valtaosaa emolevystä peittää tummanharmaa muovinen ROG Armor -suojakuori. Suojakuori jakaa taatusti mielipiteitä hyödyllisyydellään, mutta mikäli siitä ei pidä, on se mahdollista irrottaa.

Emolevyllä on kolme PCI Express 3.0 x16 -liitintä, kolme PCI Express 2.0 x1 -liitintä, kymmenen Serial ATA 6 Gb/s -liitintä, yksi TPM-liitin sekä sisäiset USB 3.0- ja 2.0-liittimet koteloa varten. PCI Express 3.0 x16 -liittimet toimivat x16-, x8/x8- tai x8/x4/x4-nopeudella riippuen käytettyjen näytönohjaimien lukumäärästä. Useampaa näytönohjainta varten on tuettuna NVIDIA:n SLI- ja AMD:n CrossFire-teknologiat.

Emolevyn neljä DDR3-muistiliitintä tukee maksimissaan 32 gigatavun muistimäärää. Ylikellottamalla suurin tuettu kellotaajuus on 1550 MHz (DDR3-3100). Emolevyllä olevat käynnistys-, reset-, MemOK!- ja DirectKey-näppäimet helpottavat kokoonpanon käyttöä avoimessa testipenkissä. Mittauspisteet jännitteille sijaitsevat kätevästi emolevyn reunalla oikeassa yläkulmassa. PWM-tuuletinliittimiä löytyy yhteensä vähintäänkin riittävät kahdeksan kappaletta.

Integroitu SupremeFX Formula -äänikortti on tavallista parempi eikä ihme, sillä Asus on varustanut sen WIMA- ja ELNA-audiokondensaattoreilla, Cirrus Logic CS4398 -DAC:lla ja Texas Instruments TPA6120A2 -kuulokevahvistimella. Asus ei kerro mitä audiokoodekkipiiriä se käyttää.

Emolevyn takaosan peittää lähes kokonaan ROG Armorin alumiininen metallilevy, joka jäähdyttää emolevyn takana olevia virransyötön komponentteja. Se myös suojaa emolevyä naarmuilta ja tukevoittaa rakennetta, mutta lisää painoa huomattavasti. Prosessoricoolerien kiinnikkeille on jätetty runsaasti tilaa.

Maximus VI Formulan virransyötöstä vastaa 24-pinninen ATX- ja kahdeksanpinninen ATX-lisävirtaliitin. Prosessorin virransyöttöä voi tukea ylimääräisellä neljäpinnisellä ATX-lisävirtaliittimellä ja PCI Express -liittimien virransyöttöä voi vahvistaa yhdellä molexilla. Digitaalinen Extreme Engine Digi+ III -virransyöttö on 8+2-vaiheinen, joista kahdeksan vaihetta on pyhitetty prosessorille ja kaksi muisteille. Järeässä virransyötössä on käytetty laadukkaita japanilaisia Nichicon-GT Black Metallic-kondensaattoreita, BlackWing-keloja ja NexFET-mosfet-piirejä. Virransyöttöä jäähdyttää suurikokoinen blokki-siili yhdistelmä, joka on mahdollista liittää nestekiertoon tai käyttää passiivisena.

Serial ATA 6 Gb/s -liittimiä on emolevyllä yhteensä kymmenen kappaletta. Niistä kuutta ohjaa Z87-piirisarja ja loppuja neljää ASMedian ASM1061 SATA 3.0 -ohjainpiiri. mPCIe Combo II -laajennusmoduulin M.2-liitintä (NGFF) käytettäessä yksi SATA 6 Gb/s -liitin poistuu käytöstä. Z87-piirisarjaa jäähdytetään passiivisesti matalalla ja suurikokoisella siilillä.

Maximus VI Formulan I/O-liittimistä löytyy kuusi USB 3.0 -liitintä, neljä USB 2.0 -liitintä, HDMI-liitin, Displayport-liitin, optinen ääniulostulo, verkkoliitin ja kuusi 3,5 millimetrin analogista ääniliitintä. I/O-liittimien vierestä löytyy Clear CMOS- ja ROG Connect -näppäimet. mPCIe Combo II -laajennusmoduuli tarjoaa Wi-Fi- (802.11a/b/g/n/ac) ja Bluetooth-tuet (v4.0/3.0+HS) sekä M.2-liittimen.

Maximus VI Formula testattiin UEFI BIOS -versiolla 0804 ja se tarjoaa monipuoliset säätömahdollisuudet ylikellotuskäyttöön.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Intel Core i7-4770K -prosessori saatiin ylikellotettua Maximus VI Formulalla 4343 MHz:n kellotaajuudelle 1,296 voltin käyttöjännitteellä. Prosessorin välimuisti toimi 3900 MHz kellotaajuudella. Prosessoriytimien lämpötila oli IntelBurnTest -rasitustestissä maksimissaan 96 astetta. Muistit saatiin toimimaan DDR3-2426-nopeudella 12-13-13-35-asetuksilla 1,65 voltin vakiokäyttöjännitteellä.

Sisältö

  1. Intel Haswell -ylikellotusta Asuksen ROG Z87 -emolevyillä
  2. Testikokoonpano ja testausmetodit
  3. Asus Maximus VI Impact
  4. Asus Maximus VI Formula
  5. Asus Maximus VI Extreme
  6. Prosessorin ja muistien ylikellottaminen Maximus VI Extremellä
  7. Loppuyhteenveto