Uusimmat

ASRockin emolevyvalikoima & Z170 Extreme4

15.09.2015 21:18 Muropaketin toimitus

ASRock on julkaissut markkinoille 17 kappaletta Z170-piirisarjan emolevyjä, jotka jakautuvat kolmeen eri tuoteperheeseen. Fatal1ty Gaming -tuoteperheen emolevyt on kohdistettu erityisesti pelaajille, OC-sarjan emolevyt on suunnattu ylikellottajille ja lisäksi on tarjolla perusmallit. Gaming-, Extreme- ja Pro-mallien perässä oleva luku kertoo emolevyjen ominaisuusvarustelun tason. M- tai vaihtoehtoisesti M-ITX-liite kertoo emolevyn olevan micro-ATX- tai mini-ITX-kokoinen. Muropaketin Hintavertailun mukaan ASRockin Z170-emolevyjen hintahaitari alkaa 130 eurosta ja ulottuu 300 euroon.

 

ASRock Z170 Extreme4

ASRockin Z170 Extreme4 kuuluu ASRockin tavallisten emolevyjen tuoteperheeseen ja sen hintataso Suomessa on alkaen 160 euroa. Emolevy on pakattu mustaan pahvilaatikkoon, johon on listattu tärkeimmät emolevyn ominaisuudet. Mukana toimitetaan emolevyn käyttöohjekirjoja, ajuri-DVD-levy, neljä Serial ATA 6 Gb/s -kaapelia, I/O-liitinsuoja sekä SLI-silta.

ATX-kokoinen Z170 Extreme4 on väritykseltään hillityn musta muutamilla kullanvärisillä yksityiskohdilla. I/O-liitinpaneeli ja integroitu äänikortti on peitetty metallisella koristelevyllä ja Z170-piirisarjan päällä on suuri ASRockin logolla varustettu jäähdytyselementti.

Emolevyllä on kolme PCI Express 3.0 x16 -liitintä ja toiset kolme PCI Express 3.0 x1 -liitintä. Emolevy tukee kolmen näytönohjaimen NVIDIA SLI- ja AMD CrossFire-konfiguraatioita. Kahdella näytönohjaimella molemmat PCI Express -väylät toimivat x8-kaistanleveydellä ja kolmella näytönohjaimella x8-, x8- ja x4-nopeuksilla.

Emolevyltä löytyy neljä muistipaikkaa, jotka tukevat maksimissa
an 64 gigatavun DDR4 muistimäärää. Ylikellottamisen kautta tuettuna on DDR4-3600-nopeus. DDR4-3866-nopeus on myös mahdollinen, mutta vain yhdellä muistikammalla.

I/O-liitinvalikoimasta löytyy PS/2-liitin hiirelle tai näppäimistölle, kuusi USB 3.0 -liitintä, yksi USB 3.1 Type A- ja Type C-liitin, RJ45-verkkoliitäntä sekä optinen S/PDIF-liitin ja viisi 3,5 millimetrin analogista ääniliitintä. Näyttöliitäntöinä mukana ovat DVI-D-, HDMI 1.4- ja DisplayPort 1.2 -liittimet.

Emolevyllä on yksi M.2-liitäntä ja kolme SATA Express -liitintä, joita voidaan käyttää myös kuutena Serial ATA 6 Gb/s -liittimenä SATA-liittimien vieressä on kaksi erillistä, irrotettavaa BIOS-piiriä sekä kytkin näiden kahden väliltä valitsemiseen. Emolevyn alareunasta löytyvät myös emolevyn virta- ja reset-näppäimet sekä näiden viereen on sijoitettu diagnostiikkanäyttö. SATA-liittimien oikealta puolelta löytyy yksi sisäinen USB 3.0 -liitin.

Emolevyn integroitu Purity Sound 3 -äänentoisto pitää sisällään kahdeksankanavaisen Realtekin ALC1155 audio-koodekin, japanilaisia Nichiconin audiokondensaattoreita ja kuulokevahvistimen. Integroidun äänikortin komponentit on sijoitettu emolevyn piirilevyllä omalle saarekkeelleen elektronisten häiriöiden vähentämiseksi. Verkko-ominaisuuksista vastaa integroitu Intelin gigabittinen PHY I219V -ohjainpiiri.

Emolevyn virransyötöstä vastaa 24-pinninen ATX- ja kahdeksanpinninen ATX-lisävirtaliitin. Virransyötön jäähdytys on toteutettu kahdella erillisellä jäähdytyselementillä. Emolevyltä löytyy viisi tuuletinliitäntää, jotka tukevat PWM- sekä jänniteohjausta.

Prosessorin virransyöttö on digitaalinen ja siinä on kymmenen vaihetta. DDR4-muistien virransyötössä on kaksi vaihetta. ASRock on käyttänyt virransyötössä japanilaisia Nichiconin 12K -kondensaattoreita.

ASRockin UEFI BIOS avautuu kojelauta-tyyliseen tilaan, johon on koottu kaikki tärkeimmät asetukset heti näkyville. Tämän lisäksi mukana on perinteinen BIOS-näkymä, josta pääsee käsiksi kattaviin asetuksiin.

Sisältö

  1. Intel Z170 -emolevyt (ASRock, Asus, Gigabyte & MSI)
  2. ASRockin emolevyvalikoima & Z170 Extreme4
  3. Asuksen emolevyvalikoima & Z170-A
  4. Gigabyten emolevyvalikoima & Z170X-Gaming G1
  5. MSI:n emolevyvalikoima & Z170A Gaming M5
  6. Loppuyhteenveto