Uusimmat

MSI:n emolevyvalikoima & Z170A Gaming M5

15.09.2015 21:18 Muropaketin toimitus

MSI julkaisi markkinoille 11 kappaletta Z170-piirisarjan emolevyjä, jotka jakautuvat kolmeen eri tuoteperheeseen. Gaming-emolevyt-tuoteperheen emolevyt on kohdistettu erityisesti pelaajille ja XPOWER-tuoteperheen emolevyt ylikellottajille. Näiden lisäksi ovat tarjolla myös tavalliset perusmallit, joissa M-liite kertoo emolevyn olevan micro-ATX-kokoinen ja I-liite taasen mini-ITX-kokoinen. Muropaketin Hintavertailun mukaan MSI:n Z170-emolevyjen hintahaitari alkaa 140 eurosta ja ulottuu 420 euroon.

 

MSI Z170A Gaming M5

MSI:n Z170A Gaming M5 kuuluu MSI:n pelaajille kohdistettujen emolevyjen tuoteperheeseen ja sen hintataso Suomessa on alkaen 190 euroa.

Emolevy on pakattu punaiseen pahvilaatikkoon, johon on listattu tärkeimmät emolevyn ominaisuudet sekä kuva itse emolevystä. Mukana toimitetaan emolevyn käyttöohjekirja, ajuri-DVD-levy, neljä Serial ATA 6 Gb/s -kaapelia, I/O-liitinsuoja, SLI-silta sekä kaapelitarroja kaapeleiden merkkaamista varten.

ATX-kokoinen Z170A Gaming M5 on väritykseltään musta. Jäähdytyselementeissä sekä prosessorin ja muistien välissä on lisäksi punaista. Muista tämän artikkelin emolevyistä ja nykytrendistä poiketen, MSI ei ole päättänyt peittää I/O-liittimiä erillisellä koristesuojalla.

Emolevyllä on kolme PCI Express 3.0 x16 -liitintä sekä neljä PCI Express 3.0 x1-liitintä. Emolevy tukee kolmen näytönohjaimen AMD Crossfire- tai kahden näytönohjaimen NVIDIA SLI-konfiguraatioita. Kahdella näytönohjaimella molemmat PCI Express -väylä toimivat x8-nopeudella ja kolmella näytönohjaimella kaistanleveys jaetaan x8-, x8- ja x4-nopeuksille.

Emolevyltä löytyy neljä muistipaikkaa ja tuettuna on maksimissaan 64 gigatavua DDR4 muistia ja ylikellottamisen kautta DDR4-3600-nopeus.

I/O-liitinvalikoimasta löytyy kaksi USB 2.0 -liitintä, PS/2-liitin hiirelle tai näppäimistölle, neljä USB 3.0 -liitintä, yksi USB 3.1 Type A- sekä Type C -liitäntä, RJ45-verkkoliitäntä sekä optinen S/PDIF-liitin ja viisi 3,5 millimetrin analogista ääniliitintä. Näyttöliitäntöinä tarjolla on DVI-D- ja HDMI 1.4 -liittimet.

Emolevyllä on kuusi Serial ATA 6G b/s -liitintä, joista neljä on varattu myös SATA Express -liitäntää varten. SATA-liittimien oikealla puolella on yksi sisäinen USB 3.0 -liitin. Emolevyltä löytyy myös kaksi M.2-liitäntää.

Emolevyn integroitu Audio Boost 3 -äänentoisto pitää sisällään kahdeksankanavaisen Realtekin ALC1150-audio-koodekin, Nippon Chemi-Conin audiokondensaattoreita sekä kaksi Texas Instrumentsin OPA1652-kuulokevahvistimia. Integroidun äänikortin komponentit on sijoitettu emolevyn piirilevyllä omalle saarekkeelleen elektronisten häiriöiden vähentämiseksi. Verkko-ominaisuuksista vastaa integroitu gigabittinen Killer E2400 -piiri.

Emolevyn virransyötöstä vastaa 24-pinninen ATX- ja kahdeksanpinninen ATX-lisävirtaliitin. Virransyötön jäähdytys on toteutettu kahdella erillisellä jäähdytyselementillä. Emolevyltä löytyy viisi tuuletinliitäntää, jotka tukevat PWM- sekä jänniteohjausta.

Prosessorin virransyöttö on digitaalinen ja siinä on kymmenen vaihetta. DDR4-muistien virransyöttö on toteutettu yhdellä vaiheella.

MSI:n UEFI BIOS avautuu kojelauta-tyyliseen tilaan, johon on koottu kaikki tärkeimmät tiedot näkyville. Ylikellotusasetukset on kätevästi koottu kaikki yhteen listaan OC-valinnan taakse.

Sisältö

  1. Intel Z170 -emolevyt (ASRock, Asus, Gigabyte & MSI)
  2. ASRockin emolevyvalikoima & Z170 Extreme4
  3. Asuksen emolevyvalikoima & Z170-A
  4. Gigabyten emolevyvalikoima & Z170X-Gaming G1
  5. MSI:n emolevyvalikoima & Z170A Gaming M5
  6. Loppuyhteenveto