Uusimmat

Intel Z87 -emolevyt: ASRock, Asus, Gigabyte & MSI

15.07.2013 12:00 Muropaketin toimitus

Intel julkaisi kesäkuussa uudet Haswell-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit, jotka valmistetaan aiemman sukupolven Ivy Bridge -prosessoreiden tavoin 22 nanometrin prosessilla käyttäen hyväksi Tri-Gate-transistoriteknologiaa. Ensimmäisenä markkinoille saapuivat työpöytäkäyttöön tarkoitetut neliytimiset Core i5- ja Core i7-4000 -tuoteperheiden prosessorit, joista on saatavilla yhteensä 13 eri mallia. Myöhemmin kesällä luvassa ovat kaksiytimiset Core i3 -prosessorit.

Haswell-prosessorit käyttävät uutta LGA 1150 -kantaa, joka ei ole Intelille perinteiseen tyyliin yhteensopiva aiempien kantojen kanssa. Näin ollen Haswell-prosessorit eivät toimi Intelin 6- ja 7-sarjan piirisarjoihin perustuvien emolevyjen kanssa ja Intel toi prosessoreiden kanssa samaan aikaan markkinoille 8-tuoteperheen piirisarjat.

Tässä artikkelissa keskitytään Intelin 8-tuoteperheen piirisarjoihin ja tarkemmassa katsauksessa on Z87-malli. Aiempiin Muropaketin emolevyvertailuihin verrattuna olemme uudistaneet näkökulmaa ja artikkelissa perehdytään eri valmistajien markkinoille lanseeraamiin malleihin ja tutkimme pintapuolisesti testipenkkiin saapuneita Z87-emolevyjä. ASRockilta saimme testiin pienikokoisen Z87E-ITX-mallin ja Asukselta saapui kolme mallia: peruskuluttajalle suunnattu Z87-A, pelaajille tarkoitettu Maximus VI Hero sekä kovempaan käyttöön suunniteltu Sabertooth Z87. Lisäksi mukana on Gigabyten kärkimalli G1.Sniper 5 ja MSI:n Z87 MPower.

Sisältö

  1. Intel Z87 -emolevyt: ASRock, Asus, Gigabyte & MSI
  2. Intel Z87 -piirisarja & Intelin 8-tuoteperheen piirisarjat
  3. ASRockin emolevyvalikoima & Z87E-ITX
  4. Asuksen emolevyvalikoima, Z87-A, Maximus VI Hero & Sabertooth Z87
  5. Gigabyten emolevyvalikoima & G1.Sniper 5
  6. MSI:n emolevyvalikoima & Z87 MPower
  7. Loppuyhteenveto