Uusimmat

Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset

29.01.2016 23:05 Sampsa Kurri

Tehonkulutusta seurattiin Etech PM300 -energiamittarilla, jolla mitattiin koko tietokoneen tehonkulutus pois lukien näyttö. 3D-rasituksessa käytettiin Battlefield 4 -peliä ja lämpötilat mitattiin EVGA:n Precision X -ohjelman avulla.

bench_teho

Kaikilla Muropaketissa testatuilla valmistajien valmiiksi tehtaalla ylikellottamiin ja omiin suunnitelmiin perustuvilla GeForce GTX 980 Ti -malleilla kokoonpanon tehonkulutus on ollut noin 360 wattia eli noin 70 wattia korkeampi kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimella.

bench_temp

Asuksen Matrix osoittautui 70 asteen 3D-rasituslämpötilallaan joukon viileimmäksi yhden asteen erolla MSI:n Lightningiin. Matrix ja Lightning olivat vähän yli 10 astetta viileämpiä Battlefield 4:ssä kuin NVIDIAn referenssinäytönohjain.

bench_melu

Melumittaukset suoritettiin Velleman DVM805 -desibelimittarilla, joka asetettiin 25 senttimetrin päähän avonaiseen koteloon asennetusta näytönohjaimesta.

Huom! Melu on logaritminen suure, jonka yksikkö on desibeli (dB). 6 desibelin muutos äänenpainetasossa tarkoittaa äänenpaineen kaksinkertaistumista. Korva kuulee äänen voimakkuuden kaksinkertaistuvan, kun voimakkuus lisääntyy 10 dB. Desibeleinä mitattava melutaso ei välttämättä kerro koko totuutta melun häiritsevyydestä, joten mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

Melumittauksissa MSI:n Lightning näytti todellisen luonteensa ja oli TriFrozr-jäähdytyksellään selvästi kaikkia muita hiljaisempi. Lightningin 37,1 desibelin melutaso 3D-rasituksessa on huikea suoritus, varsinkin kun se oli lämpötilatesteissä vain yhden asteen Asus Matrixia lämpimämpi, mutta melutasossa eroa syntyi jopa 7,6 desibeliä MSI:n hyväksi.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. MSI GTX 980Ti Lightningin esittely
  3. Asus ROG Matrix GTX 980 Ti:n esittely
  4. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset (3840x2160)
  5. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  6. Ylikellotustestit
  7. Loppuyhteenveto