Uusimmat

Corsair H80i GT

18.04.2015 21:09 Muropaketin toimitus

Corsairin uusi 120 mm:n kennolla varustettu H80i GT on hyvin tyypillinen esitäytetty ja suljettu Asetek-pohjainen nestecooleri. Corsair on lähinnä varustanut coolerin omilla tuulettimillaan ja viilannut ulkoasua, kiinnitysratkaisua ja oheistavaroita yrityksen Hydro-brändiin sopiviksi.

Muropaketin Hintavertailun mukaan Corsair H80i GT:n hintataso Suomessa on alkaen 112 euroa.

Corsairin H80i GT on pakattu pieneen mustaan sinisillä yksityiskohdilla tyyliteltyyn pahvipakkaukseen, josta löytyy nestecoolerin tekniset tiedot ja esittelykuvia. Sisältä paljastuu lähes kaikille valmisnestejäähyille tyypillinen pahvikaukalo, johon osat on pakattu tukevasti.

Mukana toimitetaan kaksi 120 mm:n PWM-ohjattua tuuletinta, Corsair Link -USB-kaapeli, kiinnitysraudat AMD- ja Intel-alustoille, pussillinen ruuveja ja muita pientarvikkeita sekä asennusohjeet.

Nestecoolerin yhteensopivuus luvataan Intelin LGA 115x-, 1366- ja 2011 -prosessorikannoille sekä AMD:n Socket FM1-, FM2-, AM2- ja AM3-suoritinkannoille.

H80i GT:n alumiinikenno on huomattavasti isoveljiään paksumpi. Kennon ulkomitat ovat 154 x 123 x 49 mm ja siitä löytyy kiinnitysreiät kahdelle 120 mm:n tuulettimelle. Kennon kaksi reunaa on koristeltu harmaalla muovilla ja Corsairin logolla.

Corsairin H80i GT on tehdassuljettu nestekierto, joten letkuja ei ole tarkoitettu käyttäjän irrotettaviksi. Kumiletkut on päällystetty poikkeuksellisesti kangaspunouksella, joka näyttää hyvältä, mutta samalla tekee letkuista jäykemmät. Letkujen ulkohalkaisija on runsaat 15 mm ja pituus noin 36 cm.

Kennossa on 14 nestekanavaa ja rivaston tiheys on noin 20 lamellia tuumalle. Ohut mattamusta maalipinta peittää kennon alumiinilamellit kiitettävän hyvin.

Kulmikas Corsairin logolla ja RGB-LED-valolla valaistu blokkiyksikkö yhdistää prosessorin kylmälevyn ja pumpun. Blokkiyksikkö on matala ja sen ulkoasua on tyylitelty coolerin kokonaisuuteen sopivasti harmaalla keskiosalla. Pumppu saa virtansa kolmepinnisestä tuuletinliittimestä, siihen voidaan liittää kaksi PWM-ohjattua tuuletinta ja letkunlähdöt ovat tällä kertaa pyörivää mallia. Blokkiyksikön alareunasta löytyy USB-liitäntä Link-ohjelmistoa varten.

Mukana toimitetaan kaksi Corsairin PWM-ohjattua 120 mm:n SP120L-tuuletinta, joiden maksimipyörimisnopeudeksi ilmoitetaan 2435 RPM +/- 10 %. SP120-sarjan tuulettimien kehutaan omaavan hyvän paineentuoton ja täten soveltuvan hyvin käytettäväksi nestejäähdytyksen kennoissa ja jäähdytyssiileissä. Corsair ilmoittaa tuulettimien staattiseksi paineentuotoksi 4,65 mm/H2O, ilmavirraksi 70,7 CFM ja melutasoksi 37,7 dBA.

Tuulettimet näyttävät ulkoisesti identtisiltä aikaisempien mallien SP120L-tuulettimiin verrattuna, mutta Corsair ilmoittaa staattiseksi paineentuotoksi 4,65 mm/H2O, mikä on selvästi korkeampi kuin vanha 3,9. Herääkin kysymys, miten näin suuri ero on mahdollista näennäisesti samanlaisten tuulettimien välillä? Ensimmäiset viitteet muutoksista löytyvät tuulettimien tarroista, joissa uuden mallin virrankulutus on laskenut 0,28 ampeeriin vanhojen mallien 0,34:stä. Käytännössä uusi malli on hieman vanhaa äänekkäämpi ja melunlaatu on häiritsevän voimakasta pörinää. Hiljaisten tuulettimien ystäville suuntaus saattaa olla pienoinen pettymys.

Corsairin asennusohjeet on varustettu esimerkillisen selkeillä kuvilla ja kuvateksteillä. Muuten loistavasta ohjevihkosesta kuitenkin puuttuu suomenkieli.

Tuulettimet kiinnitetään kennoon kahdeksalla pitkällä ruuvilla, jotka samalla toimivat kennon kiinnittämisessä koteloon.

Blokkiyksikön pohjan kuparinen kylmälevy on osittain peilaava ja sormella kokeiltaessa pinta tuntuu sileältä. Pohjaan on valmiiksi levitetty ohut kerros lämpötahnaa. Vakiotahna poistettiin ja pohja puhdistettiin huolella, sillä lämpötilatesteissä käytettiin Arcticin MX-4-lämpötahnaa vertailukelpoisten tulosten saamiseksi.

Emolevyn taakse asennettavan takalevyn kiinniketapit siirretään kannan kiinnikereikiä vastaaville kohdille sormilla liikuttamalla. Takalevy ympäröi prosessorikannan, mutta ei painaudu tiukasti emolevyä vasten, joten yhteensopivuuden pitäisi olla hyvä.

Kannan kiinnikereikiin pyöritetään kiinni kaksipuoleiset korokepalat, prosessorin päälle puristetaan pieni määrä lämpötahnaa ja blokkiyksikkö lasketaan kierretankoihin.

Blokkiyksikkö lukitaan paikoilleen neljällä sormiruuvilla vastakkaisista reunoista kiristäen. H80i GT:n työkaluton asennus on erittäin helppo ja kiinnikkeet ovat tukevat. Prosessorikannan ympärille jää paljon tilaa esimerkiksi korkeille muisteille eikä yhteensopivuusongelmia pitäisi olla Intelin suunnitteluohjeita noudattavien emolevyjen kanssa.

Valmis asennus on isoveljiään selvästi kompaktimpi paketti, joten cooleri mahtunee hyvin myös pienempiin koteloihin. Valaistu blokkiyksikkö, harmaat yksityiskohdat ja punouksella päällystetyt letkut muodostavat tyylikkään ja massasta edukseen erottuvan kokonaisuuden.

Sisältö

  1. Corsairin nestejäähdytteiset prosessoricoolerit (H110i GT, H100i GTX & H80i GT)
  2. Corsair H110i GT
  3. Corsair H100i GTX
  4. Corsair H80i GT
  5. Testikokoonpano, lämpötila- ja melumittaukset sekä subjektiivinen meluarviointi
  6. Loppuyhteenveto