Uusimmat

Corsair H105

27.02.2015 22:47 Muropaketin toimitus

Corsair H105 on hyvin tyypillinen esitäytetty ja suljettu Asetek-pohjainen nestecooleri. Corsair on lähinnä varustanut nestecoolerin omilla tuulettimillaan ja viilannut ulkoasua, kiinnitysratkaisua ja oheistavaroita yrityksen Hydro-brändiin sopiviksi. Kenno on hieman markkinoiden muita yleisiä Asetek- ja CoolIT-pohjaisia malleja paksumpi.

Muropaketin Hintavertailun mukaan Corsair H105:n hintataso Suomessa on alkaen 121 euroa.

Corsairin H105 on pakattu isoon mustaan punaisilla yksityiskohdilla viimeisteltyyn pahvipakkaukseen, josta löytyy nestecoolerin tekniset tiedot ja esittelykuvia. Sisältä paljastuu lähes kaikille valmisnestejäähyille tyypillinen pahvikaukalo, johon osat on pakattu tukevasti.

Mukana toimitetaan kaksi 120 mm:n PWM-ohjattua tuuletinta, kiinnitysraudat AMD- ja Intel-alustoille, haaroitinjohto kahdelle PWM-tuulettimelle, värillisiä koristerenkaita blokkiyksikköön, pussillinen ruuveja ja muita pientarvikkeita sekä asennusohjeet. Osa kiinnitystarvikkeista puuttuu kuvasta.

Yhteensopivuus luvataan Intelin LGA 115x-, 1366- ja 2011-prosessorikannoille sekä AMD:n Socket FM1-, FM2-, AM2- ja AM3-suoritinkannoille.

H105:n alumiinikenno on poikkeuksellisen paksu. Kennon ulkomitat ovat 120 x 273 x 38 mm ja siitä löytyy kiinnitysreiät neljälle 120 mm:n tuulettimelle. Keskellä olevien kiinnitysreikien väli on 15 mm.

Corsairin H105 on suljettu nestekierto, joten letkuja ei ole tarkoitettu irrotettaviksi. Taipuisien kumiletkujen ulkohalkaisija on runsaat 10,5 mm ja pituus noin 30 cm. Aivan letkulähtöjen juuressa pilkottavat metalliputket ovat ulkoläpimitaltaan noin 6,5 mm.

Kennossa on 10 nestekanavaa ja rivaston tiheys on noin 20 lamellia tuumalle. Ohuen mattamustan maalipinnan alta kuultaa läpi selvä alumiinin sävy.

Pyöreä Corsairin logolla ja valkoisella LED-valolla valaistu blokkiyksikkö yhdistää prosessorin kylmälevyn ja pumpun. Blokkiyksikkö on erittäin matala ja sen ulkoasua voidaan viimeistellä vaihdettavalla värirenkaalla. Mukana toimitetaan sininen, punainen ja harmaa vaihtoehto. Pumppu saa virtansa kolmepinnisestä tuuletinliittimestä ja letkunlähdöt ovat kääntyvää mallia.

Mukana toimitetaan kaksi Corsairin PWM-ohjattua 120 mm:n SP120L-tuuletinta, joiden kierrosalueeksi ilmoitetaan 800 – 2700 RPM +/- 10 %. SP120-sarjan tuulettimien kehutaan omaavan hyvän paineentuoton ja täten soveltuvan hyvin käytettäväksi nestejäähdytyksen kennoissa ja jäähdytyssiileissä. Tuulettimien melutaso ja -laatu vaihtelee alhaisten nopeuksien miellyttävästä maksiminopeuksien epämiellyttävään ulvontaan. Corsair ilmoittaa tuulettimien staattiseksi paineentuotoksi 3,9 mm/H2O, ilmavirraksi 73 CFM ja melutasoksi 37,7 dBA.

Corsairin asennusohjeet on varustettu esimerkillisen selkeillä kuvilla ja kuvateksteillä. Muuten loistavasta ohjevihkosesta kuitenkin puuttuu suomenkieli.

Tuulettimet kiinnitetään kennoon kahdeksalla pitkällä ruuvilla. Mukana ei toimiteta kiinnitystarvikkeita lisätuulettimille.

Blokkiyksikön pohjan pyöreä kuparinen kylmälevy on vain osittain peilaava, mutta se tuntuu sormella kokeiltaessa melko sileältä. Blokkiyksikköön on valmiiksi asennettu kiinnitysrauta Intelin prosessorikannoille.

Emolevyn taakse asennettavassa takalevyssä ei ole mitään erikoista eikä asennus vaadi osien kasaamista. Takalevy ympäröi prosessorikannan, mutta ei painaudu tiukasti emolevyä vasten, joten yhteensopivuuden pitäisi olla hyvä.

Kannan kiinnikereikiin pyöritetään kiinni kaksipuoleiset korokepalat, prosessorin päälle puristetaan pieni määrä lämpötahnaa ja blokkiyksikkö lasketaan kierretankoihin.

Blokkiyksikkö lukitaan paikoilleen neljällä sormiruuvilla vastakkaisista reunoista kiristäen. Erittäin taipuisat kumiletkut helpottavat blokkiyksikön asettelua. H105:n asennus on selvästi testin nestecoolereista helpoin ja kiinnikkeet ovat tukevat. Prosessorikannan ympärille jää paljon tilaa esimerkiksi korkeille muisteille eikä yhteensopivuusongelmia pitäisi olla Intelin suunnitteluohjeita noudattavien emolevyjen kanssa.

Valmiiksi asennettu kokonaisuus näyttää pelkistetyn tyylikkäältä ja pumppuyksikön värirenkaan vaihtamalla ulkoasua voidaan viimeistellä kokoonpanon värimaailmaan sopivaksi. Harmillisesti Corsairin käyttämiin tuulettimiin ei voi vaihtaa värirenkaita blokkiyksikön tapaan vaikka yrityksen valikoimista löytyy sellaiset tuuletinmallit.

Sisältö

  1. Esitäytetyt nestejäähdytykset prosessorille (240 mm)
  2. Alphacool Eisberg 240
  3. Cooler Master Nepton 240M
  4. Corsair H105
  5. Fractal Design Kelvin S24
  6. Raijintek Triton
  7. Lämpötila- ja melumittaukset ja subjektiivinen meluarviointi
  8. Loppuyhteenveto