Uusimmat

High-end-prosessoricoolerit vertailussa – kevät 2014

13.05.2014 03:52 Muropaketin toimitus

Prosessoricoolerimarkkinat ovat laajentuneet muutaman viime vuoden aikana valtavasti ja tuotteita löytyy nykyään lukuisiin eri kategorioihin ja käyttötarkoituksiin. Viimeksi olemme testanneet Muropaketissa passiivijäähdytteisiä- sekä kapeita tornicoolereita, mutta edellisestä high-end-coolerien ryhmävertailutestistä on vierähtänyt jo kolmisen vuotta. Viimeisen puolen vuoden aikana coolerimarkkinoille on julkaistu useita uusia huippumalleja, joten näimme nyt olevan hyvä aika niiden testaamiselle.

Valinnat tämänkertaisen vertailun osanottajiksi olivat varsin selviä, sillä niin be quiet, Thermalright, Noctua kuin uutena tulokkaana hiljattain ilmestynyt Cryorigkin ovat kaikki julkaisseet hiljattain omat mallinsa ilmajäähdytystarjonnan kärkeen. Testiryhmän hintahaarukka liikkui artikkelin julkaisuhetkellä noin 75 ja 90 euron välimaastossa.

Tutustumme tässä artikkelissa coolereiden teknisiin ominaisuuksiin ja rakenneratkaisuihin sekä vertailemme niiden jäähdytyssuorituskykyä runsaasti lämpöä tuottavan suorittimen avulla. Mukana on luonnollisesti myös melumittaukset ja -arviointi. Testeissä on myös mukana verrokkina jo parisen vuotta Muropaketin tehokkaimman ilmajäähdytteisen prosessoricoolerin titteliä kantanut Phanteks PH-TC14PE sekä Silverstonen Heligon HE02 -cooleri, joka pärjäsi hyvin helmikuisessa passiivicoolerivertailussamme. Lopussa selviää, onko markkinoille vihdoin saapunut uusi kuningas.

Sisältö

  1. High-end-prosessoricoolerit vertailussa - kevät 2014
  2. be quiet! Dark Rock Pro 3
  3. Cryorig R1 Ultimate
  4. Noctua NH-D15
  5. Thermalright Silver Arrow IB-E
  6. Numeroiden mukaan, testikokoonpano, lämpötila- ja melumittaukset
  7. Loppuyhteenveto