Uusimmat

Matalat prosessoricoolerit: Noctua, Phanteks & Scythe

18.02.2013 20:33 Muropaketin toimitus

Muropaketti tutustui kolmeen vaakamalliseen prosessoricooleriin viime syksynä ja tuolloin saattoi todeta, että myös vaakamallit ovat kasvaneet nykypäivänä varsin suuriin mittoihin. SFF-kokoluokan (Small Form Factor) tietokonekokoonpanot ovat mini-ITX-emolevyjen tarjonnan parantumisen myötä olleet varsin kovassa nousussa ja pienet kotelot asettavat rajoituksia myös prosessoricoolerien suhteen. Tästä syystä päätimmekin tutustua markkinoilta löytyviin erittäin mataliin coolerimalleihin.

Asetimme kriteereiksi noin 30-50 euron hintahaarukan, maksimissaan 50 mm korkeuden sekä yhteensopivuuden LGA 1155 -prosessorikannan kanssa. Tuntomerkkeihin sopivasta tarjonnasta valitsimme vertailuun kolme cooleria – Noctua NH-L9i:n, Phanteks PH-TC90LS:n sekä Scythe Kozutin. Kolmikosta Kozuti edustaa hieman vanhempaa polvea, kun taasen Noctua sekä Phanteks on julkaistu viime syksynä.

Tässä vertailutestissä on tarkoitus tutustua matalien coolereiden rakenteeseen, jäähdytystehoon sekä käytettävyyteen pienessä mini-ITX-kokoluokan kotelossa. Jutun loppupuolella on luvassa tutut lämpötila- ja melumittausten tulokset.

 

 

Sisältö

  1. Matalat prosessoricoolerit: Noctua, Phanteks & Scythe
  2. Noctua NH-L9i
  3. Phanteks PH-TC90LS
  4. Scythe Kozuti
  5. Testikokoonpano ja -metodit, Melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi & Lämpötilamittausten tulokset
  6. Yhteenveto