Uusimmat

Näytönohjaincoolerit testissä – kevät 2010

31.05.2010 21:33 Muropaketin toimitus

Muropaketin edellisestä näytönohjaincoolerivertailusta on päässyt huomaamatta vierähtämään yli kaksi vuotta, joten asialle oli kiireesti aika tehdä jotain. Edellisellä kerralla, vuoden 2008 tammikuussa, keskenään paremmuudesta mittelivät viisi cooleria neljältä eri valmistajalta. Tuolloin näytönohjainmarkkinoiden kärkeä edustivat GeForce 8800 Ultra ja Radeon HD 2900 XT. Ajat ovat muuttuneet ja valmistajien huippumallit vaihtuneet muutamaan otteeseen, joten päätimme ottaa vertailuun muutaman tämän hetken cooleritarjontaa edustavan tuotteen.

Mukaan valittiin coolerit Arctic Coolingilta, Scytheltä, Thermalrightilta sekä Zalmanilta. Arctic Coolingin Accelero S1 oli mukana myös aiemmassa vertailussamme ja tuli valituksi vertailun parhaaksi cooleriksi. S1:tä myydään edelleen hieman paranneltuna versiona erittäin kilpailukykyiseen hintaan, joten päätimme ottaa sen mukaan mittapuuksi ja haastajaksi uudemmille kilpailijoilleen. Vertailun kolme muuta cooleria edustavat sen sijaan melko hiljattain julkaistua kaartia.

Tämänkertaisen vertailun ohjelmaan kuuluu perinteiseen tyyliin tuotteiden tutkiskelua ja tarkastelua, sekä mittaukset melun ja lämpötilojen muodossa.

Sisältö

  1. Näytönohjaincoolerit testissä - kevät 2010
  2. Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2
  3. Scythe Setsugen (SCVSG-1000)
  4. Thermalright Spitfire
  5. Zalman VF3000A (&VF3000N)
  6. Testikokoonpano ja -metodit, melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi & lämpötilamittausten tulokset
  7. Loppuyhteenveto