Uusimmat

Näytönohjaincoolerit vertailussa – kesä 2011

08.08.2011 20:21 Muropaketin toimitus

Viimeksi Muropaketti tutustui markkinoiden näytönohjaincooleritarjontaan toukokuussa 2010 ja tuolloin mukana olivat tuotteet Arctic Coolingilta, Scytheltä, Thermalrightilta sekä Zalmanilta. Tuolloin testit ajettiin Radeon HD5850 -näytönohjaimella ja Toimituksen Valinta 2010 -tunnustuksen saivat Zalman VF3000A ja Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2. Tuolloin vertasimme testicoolereita perinteiseen tyyliin Radeonin vakiojäähdytysratkaisuun, mutta tällä kertaa päätimme ottaa hieman erilaisen lähestymistavan.

Useammalta näytönohjainvalmistajalta on nimittäin nykypäivänä saatavissa referenssiratkaisua tehokkaammalla ja hiljaisemmalla jäähdytysratkaisulla varustettuja malleja, joten käyttäjän tarpeita jäähdytyksen suhteen on huomioitu entistä paremmin. Otimmekin tällä kertaa testialustaksi MSI:n N470GTX Twin Frozer II -kortin, joka on varustettu valmistajan omalla järeähköllä coolerilla, ja vertasimme testicoolereiden suorituskykyä siihen. Tarkoituksena on tutkia, kannattaako käyttäjän tuhlata rahojaan kolmannen osapuolen tehocooleriin vai luottaa valmistajan eritysjäähdytysratkaisuihin.

Tämänkertaiseen coolerivertailuun valittiin neljä tuotetta, joista kolme viime vertailusta tutuilta valmistajilta. Mittaa toisistaan ottavat tällä kertaa Arctic Accelero Xtreme Plus II, Prolimatech MK-13, Scythe Setsugen 2 ja Thermalright Shaman. Luvassa on perinteiseen tyyliin ominaisuuksiin tutustumista, coolereiden ulkoista tutkiskelua sekä suorituskyky- ja meluvertailua.

Sisältö

  1. Näytönohjaincoolerit vertailussa - kesä 2011
  2. Arctic Accelero Xtreme Plus II
  3. Prolimatech MK-13
  4. Scythe Setsugen 2
  5. Thermalright Shaman
  6. Testikokoonpano ja -metodit, melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi & lämpötilamittausten tulokset
  7. Loppuyhteenveto