Uusimmat

Prosessoricoolerit – Syksy 2009

30.11.2009 22:50 Muropaketin toimitus

Muropaketin edellisestä prosessoricoolerivertailusta on jälleen vierähtänyt sen verran aikaa, että on hyvä tutustua hieman markkinoiden tämänhetkiseen tarjontaan. Ilmajäähdytystekniikka ja innovaatiot ovat polkeneet viime vuosina pitkälti paikallaan, eikä merkittäviä suorituskykyparannuksia ole tästä syystä nähty. Siitä johtuen viime kerralla coolereita testattiinkin poikkeuksellisesti passiivikäytössä ja edellinen tavallinen vertailu tehtiin viime vuoden syksyllä. Tarjoavatko markkinoille tulleet uutuudet tällä kertaa jotain uutta ja huomionarvoista?

Viimekertaisessa coolerivertailussa mukana oli tuotteita Noctualta, Scytheltä, Cooler Masterilta, Nexukselta ja Xigmatekilta. Tällä kertaa mukaan otettiin tutut laatumerkit Zalman ja Noctua sekä tuoretta verta kahden uuden valmistajan voimin. Thermolab ja Prolimatech ovat liittyneet mukaan jäähdytyskilpaan ja haastavat tosissaan markkinoiden kokeneempia jermuja. Perushyvä cooleri tuntuu nykypäivänä olevan melko helppo toteuttaa, mutta selvän pesäeron tekeminen muihin vaatii merkittäviä innovaatioita.

Otamme tässä artikkelissa perinteiseen tapaan selville minkälaisista tuotteista on kyse ja mitä ominaisuuksia ne tarjoavat käyttäjälleen. Mukana on siis luonnollisesti lämpötila- ja melumittaukset.

Sisältö

  1. Prosessoricoolerit - Syksy 2009
  2. Noctua NH-D14
  3. Prolimatech Megahalems Rev.B
  4. Thermolab Baram
  5. Zalman CNPS10x Extreme
  6. Testikokoonpano ja -metodit
  7. Melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi, Lämpötilamittausten tulokset
  8. Loppuyhteenveto