Vaakamalliset prosessoricoolerit: Noctua NH-L12, Phanteks PH-TC14CS & Scythe Kabuto II

09.11.2012 17:28 | | 154

Muropaketti testasi vaakamallisia ”HTPC-yhteensopivia” prosessoricoolereita viimeksi yli kolme vuotta sitten kesällä 2009. Tuolloin mukana oli tuotteita Cooler Masterilta, Scytheltä ja Thermalrightilta. Koska prosessoricooleritarjonta on nykypäivänä sen verran laajaa, näimme tälläkin kertaa viisaammaksi testata vaakamalliset coolerimallit erillään tornimallisista coolereista. Otimmekin testiin kuluvan vuoden aikana julkaistut vaakamallit kolmelta eri valmistajalta ja tutkimme niitä perinteisin menetelmin.

Tähän vertailuun valittiin mukaan Noctua NH-L12, Phanteks PH-TC14CS ja Scythe Kabuto II. Vaatimuksiksi asetettiin tänä vuonna tapahtunut julkaisu sekä vaakamallinen rakenne. Hinnan tai coolerin koon suhteen ei asetettu erityisen tarkkoja vaatimuksia, vaan tarkoituksena on tehdä pieni katsaus markkinoiden tämän hetken tarjontaan. Testijoukon hintahaitari muodostui tällä kertaa melko laajaksi – runsaasta 40 eurosta yli 70 euroon. Kaikki kolme cooleria ovat kuitenkin valmiita paketteja, eli tuulettimet kuuluvat hintaan.

Periteiseen tapaan tässä artikkelissa on luvassa coolereiden ominaisuuksien sekä rakenteen tutkiskelua, melumittauksia sekä suorituskykytestejä eri kokoonpanoilla.

 

Sisältö

  1. Vaakamalliset prosessoricoolerit: Noctua NH-L12, Phanteks PH-TC14CS & Scythe Kabuto II
  2. Noctua NH-L12
  3. Phanteks PH-TC14CS
  4. Scythe Kabuto II
  5. Testikokoonpano ja -metodit, melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi & lämpötilamittausten tulokset
  6. Loppuyhteenveto