Uusimmat

Asennus Intel LGA2011 -kannalle

27.08.2013 20:15 Muropaketin toimitus

Reserator 3 Maxin asennus Intel LGA2011 -kannalle oli nopea ja helppo operaatio. Mukana toimitettava asennusohje on riittävän selkeä, mutta parannettavaa on huomattavasti, kun verrataan Antecin ja Corsairin käyttöohjeisiin. Tarvittavat osat ovat Intel-kiinnikkeet blokkiyksikölle ja 12 ruuvia. Mistään ruuvimeisselittömästä asennuksesta ei siis todellakaan voida puhua. Prosessorin ja blokkiyksikön kylmälevyn väliin laitettiin Arctic Cooling MX-4 lämpötahnaa. Zalman suosittelee hansikkaiden käyttöä coolerin asennuksessa, mikä ei välttämättä ole huono idea sillä jäähdyttimen siilin lamellien reunat ovat teräviä ja viiltävät helposti sormia.

Intel-kiinnikkeet asennetaan blokkiyksikköön kahdeksalla pienellä ruuvilla. Coolerin kylmälevy ja prosessori puhdistettiin ennen asennusta huolella vanhoista lämpötahnoista ja lioista.

Prosessorin päälle laitettiin pieni tippa MX-4-lämpötahnaa ja blokkiyksikön kiinnikkeisiin laitettiin valmiiksi neljä ruuvia, joilla se kiinnitetään LGA2011 -kannan takalevyn kiinnikkeisiin. Lopuksi blokkiyksikkö asetettiin prosessorin päälle ja kiinnikeruuveja kiristettiin vuorotellen vastakkaisilta puolilta vähän kerrallaan. Pumpusta lähtevä kolmepinninen tuuletinliitin kytkettiin emolevyn tuuletinpaikkaan.

Blokkiyksikön asennuksen jälkeen jäähdytin kiinnitettiin neljällä mustalla ruuvilla kotelon takatuuletinpaikkaan. Mukana toimitetaan myös pidemmät ruuvit lisätuuletinta varten. Jäähdyttimen tuulettimesta lähtevä neljäpinninen PWM-liitin kytkettiin Scythe Kaze Server -tuuletinkontrolleriin. Huomionarvoista on, että jäähdyttimen letkunlähdöt rajaavat asennusmahdollisuuksia myös suurikokoisissa koteloissa. Käytännössä jäähdytin mahtui Corsair 800D kotelon takatuuletinpaikkaan vain yhdellä tavalla asennettuna – letkunlähdöt ylimpänä. Muuten tiellä olisi ollut näytönohjain, emolevyn komponentit tai kotelon kylkipaneeli. Jäähdyttimen tuulettimen ympärillä ei ole mitään kehikkoa, joten sen kanssa saa olla tarkkana tai väliin voi helposti mennä letkuja tai piuhoja.

Sisältö

  1. Zalman Reserator 3 Max
  2. Myyntipakkaus, tekniset ominaisuudet ja rakenteen tarkastelua
  3. Asennus Intel LGA2011 -kannalle
  4. Testikokoonpano ja -metodit, melumittaukset & lämpötilamittaukset
  5. Loppuyhteenveto