Uusimmat

Yhteenveto

09.08.2016 11:55 Juha Kokkonen

kaikki-2

Vaikka kaikki tällä kertaa katsastamamme mekaaniset näppäimistöt olivatkin melko erinäköisiä sekä osittain myös erilaisilla näppäinkytkimillä varustettuja, yhdisti niitä kaikkia neljää muutama asia – korkeahko hinta, monivärivalaistus sekä suuntaus pelikäyttöön.

Viimeaikojen ehdoton positiivinen suuntaus mekaanisten näppäimistöjen markkinoilla on ollut erilaisten näppäinkytkimien valikoiman kasvaminen ja tällä kertaa olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan Cherryn uuteen MX Speed -kytkimeen sekä Steelseriesin vastaavaan lyhytliikkeiseen QS1-kytkimeen. Harmi, ettemme ehtineet saamaan myös Tesoron Agile-kytkintä käyttävää Gram Spectrum -näppäimistöä mukaan testiin.

Maininnan arvoisina seikkoina tämän hintaluokan näppäimistöistä voisi jo olettaa löytyvän vakiona tiettyjä asioita, kuten USB-läpivientejä, kestävämmistä materiaaleista valmistettuja näppäinhattuja sekä näppäinhattujen irrottamiseen tarvittavia työkaluja, mutta tässäkin testijoukossa ne kuuluivat vain osan varustukseen.

Nelikosta on hankala lähteä valitsemaan parasta näppäimistöä ja se ei oikeastaan myöskään ollut edes tavoitteena. Cooler Master MasterKeys Pro S on kompakti, tukeva ja yksinkertainen RGB-valaistu näppis markkinoiden kalliimmasta päästä. Corsair K70 RGB Rapidfire on puolestaan vanha tuttu malli uusilla lyhytliikkeisemmillä Cherry MX Speed -näppäinkytkimillä varustettuna. Roccatin Ryos MK FX tuntuu tässä joukossa ehkä hieman vanhahtavalta, mutta on täysiverinen pelinäppis niille, jotka eivät karsasta sen suurta kokoa. Steelseriesin Apex M800 oli puolestaan ehkä tämän testiryhmän mielenkiintoisin tapaus matalaprofiilisilla näppäinhatuillaan sekä lyhytliikkeisillä ja hiljaisilla (mekaanisten näppäimistöjen mittapuulla) QS1-kytkimillä.

Päätyi sitten hankkimaan minkä tahansa tämän artikkelin neljästä näppäimistömallista, joutuu taskujaan kaivamaan melko syvältä. Pientä säästöä voi saada Cooler Masterin, Corsairin ja Roccatin tapauksessa tyytymällä yksivärisesti valaistuun malliin.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Cooler Master Masterkeys Pro S
  3. Corsair K70 RGB Rapidfire
  4. Roccat Ryos MK FX
  5. Steelseries Apex M800
  6. Yhteenveto