Uusimmat

Kevyet Skylake-kannettavat: Lenovo Yoga 900 & Asus Zenbook UX303UB

29.02.2016 23:37 Antti Valkeinen

Keveät kannettavat kokoluokassa alle puolitoista kiloa ovat saaneet kuoriensa sisään mojovan kasan päivityksiä sitten Muropaketin edellisen aiheeseen liittyvän artikkelin, joka julkaistiin pari vuotta sitten. Intelin uudet entistä tehokkaammat ja vähemmän energiaa kuluttavat Skylake-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit, korkean resoluution kosketusnäytöt IPS-paneeleilla, nopeat SSD-asemat ja mielenkiintoiset uudet tekniikat kuten USB Type-C -liittimet ovat löytäneet tiensä vakiovaruisteiksi. Asus lähetti Muropaketin testiin kevyen ja kykenevän tavanomaisen kannettavan Zenbook UX303UB:n ja Lenovolta ihmeteltäväksi saapui taulutietokoneeksi näytön käänteessä muuttuva Yoga 900.

yogasus_1

Suorituskyvyltään tasavahvan parin sisuksista löytyy kummassakin tapauksessa kaksiytiminen ja Hyper-Threading-ominaisuudella varustettu Intel Core i7-6500U -mobiiliprosessori. Myös näytöt ovat samanlaiset 13,2 tuuman kosketusominaisuuksilla varustetut 3200×1800-resoluution IPS-paneelit. Asus on onnistunut nipistämään muutamalla tiukalla valinnalla Zenbookin hinnan alle 1400 euroon, kun Yoga 900 on taas testivarusteilla lähes 1800 euron laite. Molemmista on onneksi saatavilla edullisempia versioita prosessorista, muistista ja tallennustilasta tinkimällä.

Tutustumme tässä artikkelissa molempien kannettavien ominaisuuksiin sekä vertaamme suorituskykyä, tehonkulutusta ja akkukestoa. Kannettavat eivät varsinaisesti kilpaile suoraan keskenään, joten tämän artikkelin tarkoituksena on myös antaa kuva erilaisista kevyistä Skylake-vaihtoehdoista markkinoilla.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Lenovo Yoga 900:n ominaisuuksien esittely
  3. Asus UX303U:n ominaisuuksien esittely
  4. Suorituskykytestit
  5. Tehonkulutus-, akkukesto- ja lämpötilamittaukset
  6. Loppuyhteenveto