Uusimmat

Käyttö

02.02.2017 14:00 Heikki Vatanen

Käyttö

Tallennus

HP Omen on varustettu kahdella kovalevyllä. Järjestelmälevynä on Samsungin 256 gigatavun MZVLW256HEHP-000H1 M.2-liitäntäinen SSD, joka takaa Windowsin ja sille asennettujen sovellusten nopean käynnistyksen. Varastolevynä on teratavun vetoinen 7200 rpm HGST:n HTS721010A9E630.

256-gigaisen levyn valinta systeemilevyksi ei miellytä. Käytännön kokemus on osoittanut, että tällainen levy täyttyy kohtuullisen nopeasti huolellisellakin tilanhallinnalla. Aktiivikäyttäjälle 512 gigatavua on järjestelmälevyn minimi, jollei halua olla kolkuttelemassa huollon portteja kovalevyvaihdon kanssa harva se vuosi.

Liitännät

Omenissa on kattavat, mutta ei runsaat liitännät. Näytölle on HDMI- ja MiniDisplayport-liittimet, minkä lisäksi siinä on kolme USB-A-liitintä, mikrofoni- ja kuulokeliitännät, SD-kortinlukija sekä gigainen verkkoliitäntä. USB-liittimien lukumäärä voisi olla suurempi ja ainakin yhden soisi olevan 3.1-tyyppinen.

Tasohiiri ja näppäimistö

HP:n näppäimistö on liiankin monesta kannettavasta tuttu kumipäällysteinen lyhyen painallusetäisyyden näppis, jonka erikoisuutena on punainen LED-taustavalaistus. Tuntuma on keskiverto, ja kirjoittaminen sillä kyllä sujuu.

Tasohiiri on varsin leveä ja matala (120 x 60 mm). Se ei ole erityisen tunnokas ja pinnoite tekee sen käytöstä tahmaista. Pelaamiseen sitä ei voi käyttää lainkaan eikä vasteessa ole muutenkaan kehumista.

Tasohiiressä ei ole erillisiä hiiren painikkeita, vaan taso on yksi iso nappi, joka on responsiivisempi ala- kuin yläreunasta. Kun tasoa painaa oikeasta alakulmasta, tulkitaan painallus hiiren oikeaksi napiksi. Nappeihin tottunut vaatii hetken totuttelun.

Kaiuttimet ja ääni

HP kehuskelee B&O:n äänentoistojärjestelmällä. Pelien äänet toistuvat selkeästi, vaikkakin keskiääniä korostaen. Äänien tilavaikutelma ei ollut kaksinen, stereokuva osui kutakuinkin keskelle näytön alaosaa. Omenin ääni ei ole kannettavaksi huono – mutta hifiä se ei ole, hifi-merkin logoista huolimatta.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Rakenne ja varustelu
  3. Käyttö
  4. Suorituskyky ja mittaukset
  5. Loppuyhteenveto