Uusimmat

Käyttö

13.05.2017 16:00 Antti Voutilainen

 Käyttö

Massamuistina koneessa toimii Toshiban THNSN5256GPU M.2-liitäntäinen, NVMe-protokollaa tukeva asema. Aseman koko ei itsessään herätä kiitosta, sillä 256 gigatavua on pidempiaikaisessa käytössä vaatimaton kokoluokka. Jos tahtoo enemmän tallennustilaa, Surface Book -mallistosta on poimittava suuremmalla SSD-asemalla oleva malli tai hyödynnettävä vaihtoehtoisia tallennusratkaisuja. Asema on kuitenkin miellyttävän nopea. Ilmainen tallennustila Microsoftin OneDriveen olisi erittäin tervetullut kylkiäinen koneen rinnalle – varsinkin, kun lisätilaa saa vain vaihtamalla mallia.

Surface Bookin tasohiiri on kooltaan 10,4 x 7 senttimetriä. Tasohiiri vastaa hyvin liikkeeseen, ja sen pinnoite on sileämpi kuin muu runko. Tason alalaidassa vasen ja oikea laita tunnistuvat hiiren vastaavina painikkeina. Vaikka käyttö on sujuvaa, jatkuvaan käyttöön koneen rinnalle haluaa erillisen hiiren.

Näppäimistö yllätti käyttömukavuudellaan. Näppäimet antoivat palautteen painalluksista hyvin, eivätkä kädet väsyneet pidemmissäkään kirjoitussessioissa. Näppäimistö oli ehdottomasti parhaimpia, mitä olen käyttänyt kannettavissa tietokoneissa.

Tablet-käytössä laite oli vahvimmillaan Surface-kynän kanssa. Kynä toimi hyvin sekä hiiren roolissa että näppäimistön korvikkeena, kun tökkimisen sijaan tekstin saattoi kirjoittaa kynällä. Tekstintunnistukseen on selvästi panostettu, koska se tunnisti hyvin tarjoilemani harakanvarpaat. Kynä vastaa toiminnoiltaan hiirtä. Terävä pää korvaa hiiren vasemman painikkeen ja ”kumiosa” taas hiiren oikean painikkeen.

Myös tekstintunnistuksen sanavarasto osoittautui kattavaksi, sillä esimerkiksi sisävesihinaaja-sanan tunnistaminen onnistui ongelmitta. Kirjoitusmukavuutta kuitenkin latisti se, että jokaisen sanan jälkeen piti erikseen painaa välilyönnille varattua painiketta, ettei teksti mene yhdeksi pötköksi. Kynän painalluksen tunnistus toimi erinomaisesti, joten se soveltuu hyvin myös tarkempaan piirtämiseen.

Kuulokeliitäntä sijaitsee näytön yläosassa. Näytön rakenteista löytyy myös sisäänrakennettu stereokaiutin, josta lähtee ääntä sen verran, että se kelpaa normaaliin toimistokäyttöön. Musiikkia ja elokuvia varten kannattaa harkita kuulokkeita tai erillisiä kaiuttimia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Rakenne
  3. Käyttö
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat