Testissä Cooler Master MasterCase Pro 5

Miditornikoteloa etsivällä kuluttajalla on ollut jo useamman vuoden ajan kissan päivät, sillä markkinoilta löytyy useita monipuolisilla ominaisuuksilla varustettuja vaihtoehtoja järkevään hintaan. Yksi kovimmista tämän vuosikymmenen kestomenestyjistä noin 100 euron hintaluokassa on ollut ruotsalaisen Fractal Designin Define R -sarja, joka on vakuuttanut myös Muropaketin toimituksen kerta toisensa jälkeen monipuolisuudellaan, fiksuilla ratkaisuillaan ja hiljaisuudellaan.

Tuoreimmalle Define R5 -mallille löytyy toki useita varteenotettavia haastajia ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Yksi tuoreimmista ja mielenkiintoisimmista uutuuksista miditornikotelomarkkinoilla on veteraanivalmistaja Cooler Masterin kesäkuun alussa ensiesittelemä ja elokuussa lanseeraama MasterCase 5 -kotelo, jonka taustalla vaikuttaa täysin uusi ja mielenkiintoinen konsepti. Ajatuksena on tarjota käyttäjälle mahdollisuus tehdä kotelosta juuri hänen itsensä näköinen.

Cooler Master kertoo koonneensa MasterConcept-konseptikotelon suunnittelua varten ryhmän, joka koostui sekä ammattilaisista että tietokonealan harrastajista. Konseptikotelon pohjalta syntyi FreeForm Modular System -järjestelmä, joka tarkoituksena on mahdollistaa kotelon ulko- ja sisäpuolen kustomoiminen, hienosäätäminen ja päivittäminen käyttäjän toimesta. FreeForm toimii myös MasterCase 5 -kotelon sekä kaikkien tulevien MasterCase-koteloiden pohjana. Osana konseptia ovat erikseen myytävät lisätarvikkeet, joilla käyttäjä voi muokata kotelon ulkonäköä ja sisustaa haluamakseen.

Cooler Master aikoo laajentaa harrastajille suunnattua kustomoitavien tuotteiden valikoimaa tulevaisuudessa myös muihin tuoteryhmiin ja niiden kaikkien yhteisenä tekijänä toimii Master-etuliite tuotenimessä. Vieraillessaan Cooler Masterin pääkonttorilla Hollannin Eindhovenissa Muropaketti pääsi tutustumaan mm. ominaisuuksiltaan muokattaviin Master-sarjan pelihiireen sekä kuulokkeisiin.

Cooler Master toimitti testattavaksemme MasterCase Pro 5 -mallin, joka on markkinoilta löytyvistä MasterCase 5 -koteloista paremmin varusteltu vaihtoehto. Myöhemmin luvassa on vielä MasterCase Maker 5 -kotelo malliston huipulle. Hinnat alkaen -malli on nimeltään MasterCase 5. Cooler Master on pyrkinyt Master-tuotteidensa kanssa loogiseen nimeämistapaan. Kaikkien tuotenimet alkavat sanalla “Master” ja siihen on liitettynä tuoteryhmä, jota tuote edustaa (esimerkiksi koteloissa “Case”). Kotelon seuraavaksi vuorossa on lisäliite, joka kertoo tuotteen varustelutason (Pro tai Maker) – perusmallissa liitettä ei ole. Viimeisenä oleva numero kertoo tuotteen koon tai asemoinnin mallistossa. Esimerkiksi kuvitteellinen tuleva mini-ITX-kotelo kaikilla herkuilla saattaisi olla nimeltään MasterCase Maker 2.

MasterCase 5 -kotelot tulivat Suomessa myyntiin syyskuun lopulla ja niiden saatavuus on muutaman jälleenmyyjän kautta kohtalaisen hyvä. Suomessa MasterCase 5 -perusmalli maksaa tämän artikkelin julkaisuhetkellä edullisimmillaan 126 euroa ja MasterCase Pro 5 -malli vastaavasti 179 euroa. Kyseisellä hinnoittelulla se asettuu miditornikotelotarjonnan yläpäähän.

Tässä testiartikkelissa tutustumme tutun kaavan mukaan MasterCase Pro 5 -kotelon ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä suorituskykyyn lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

 

Seuraava sivu
Juha Kokkonen
Tagit: Cooler Master, MasterCase Pro 5
Cooler Master koki täystyrmäyksen nestejäähdytysoikeudenkäynnissäUusi artikkeli: Testissä Cooler Master MasterCase Pro 5

Kommentit

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla