Uusimmat

Microsoft Surface Pro

30.05.2013 00:29 Ville Suvanto

Microsoft julkaisi Windows 8 -käyttöjärjestelmän viime vuoden lokakuussa ja samalla markkinoille saapui Windows RT, joka on yrityksen ensimmäinen ARM-arkkitehtuuria tukeva käyttöjärjestelmä. Windows RT:tä ei myydä suoraan kuluttajille, vaan tietokonevalmistajat myyvät laitteita, joihin se on esiasennettu.

Windows 8 ei ole saanut kunnolla tuulta alleen ja varsinkin Windows RT:n myynti on ollut kaikilla mittareilla mitattuna pettymys. Microsoft on markkinoinut sitä aktiivisesti Surface RT -taulutietokoneellaan, jonka arvostelimme maaliskuun alussa. Totesimme laitteen olevan erittäin laadukkaasti muotoiltu ja tarjoavan korkeatasoiset ominaisuudet edulliseen hintaan, mutta suorituskyvyltään se on valitettavan hidas.

TaskuMuro, Windows RT -taulutietokoneet (Microsoft Surface RT & Samsung Ativ Tab)

Surface RT:n vanavedessä tulee Surface Pro, jossa on käytössä ARM-raudan sijaan x86-arkkitehtuurillista rautaa ja Windows 8 -käyttöjärjestelmä. Tässä artikkelissa tutustumme Surface Prohon ja vertaamme sitä Surface RT:hen. Siinä missä Surface RT maksaa Suomessa halvimmillaan noin 500 euroa, Surface Pron hinta tulee olemaan halvimmillaan 900 euroa. Surface Pro saapuu myyntiin Suomessa 30. toukokuuta.

”Surface RT:n herättämän kiinnostuksen jälkeen Surface Prota on todella odotettu innolla. Odotukset ovat korkealla, ja olemme iloisia, että Surface Pro saapuu nyt Suomeen. Uskomme täydellisillä kannettavan tietokoneen ominaisuuksilla varustetun Surface Pron houkuttavan ja koukuttavan erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä ihmisiä.”, kertoo Suomen Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen.

Sisältö

  1. Microsoft Surface Pro
  2. Microsoft Surface Pro & Touch Cover
  3. Surface Pro vs Surface RT
  4. Kameroiden kuvanlaatu, suorituskyky & melu
  5. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat