Uusimmat

Ducky Shine 2

12.08.2013 20:35 Muropaketin toimitus

 

Ducky Shine 2 DK9008 MX Red White caps

Ducky Shine 2 on tämän vertailun kolmas ”ankkanäppäimistö” ja saimme sen testiin valkoisilla näppäinhatuilla ja punaisilla kytkimillä varustettuna. Saatavilla on myös lukuisia muita väri- ja kytkinvaihtoehtoja. Kyseessä on seuraaja viime vuonna Muropaketin testissä olleelle Shine-mallille. Testiin saadun Shine 2 -version hinta on artikkelin julkaisuhetkellä noin 160 euroa.

Ducky Shine 2 on pakattu mustaan pahvilaatikkoon, jonka kuvitus on vielä pykälää yksinkertaisempi, kuin G2 Pro -malleissa. Kannesta löytyy yksinkertaisesti näppäimistön malli sinisellä tekstillä ja pitkälle takasivulle on merkitty näppäimistön kytkintyyppi.

Pakkauksen sisältä löytyy näppäimistön lisäksi USB-kaapeli, punaiset WASD-näppäimet, näppäinten irrotustyökalu sekä englanninkielinen ohjelappunen.

Vaikka testiin saatu Shine 2 on rakennettu tuttuun jykevään ja kulmikkaaseen Ducky DK9008 -runkoon, on sen ulkonäköön saatu uutta ilmettä kirkkaan valkoisilla näppäinhatuilla. Valkoiset näppäimet muodostavat varsin räikeän kontrastin mustan rungon kanssa ja yhdistelmä herättääkin varmasti monenlaisia mielipiteitä katsojissa. Shine 2:n ulkomitat ovat samat, kuin muissakin DK9008-pohjaisissa malleissa (442 x 140 x 41,5 mm ja 1,40 kg).

Shine 2 on saatavilla lukuisina eri yhdistelminä sinisillä, punaisilla, ruskeilla ja mustilla kytkimillä, mustilla, valkoisilla ja pinkeillä näppäinhatuilla sekä vihreillä, punaisilla, sinisillä, purppuroilla, valkoisilla ja oransseilla ledeillä varustettuna. Käytännössä kuluttajalla on siis melko hyvä mahdollisuus löytää juuri itseään miellyttävä versio Shine 2:sta.

Myös Shine 2 käyttää kaksikerroksista FR4-piirilevyä ja itse runko-osa on muotoiltu varsin kapeaksi. Näppäimiä on täysikokoiselle näppäimistölle tyypilliset 104 kappaletta ja näppäinasettelussa ei ole moitittavaa. Muiden Ducky-mallien tapaan myös Shine 2 tarjoaa täyden NKRO-tuen myös USB-liitännän kautta.

Myös Shine 2:ssa F-näppäimiin on sijoitettu multimediatoimintoja ja pikavalintoja, joiden operoiminen tapahtuu Fn-näppäintä pohjassa pitämällä. Valikoimaan kuuluu äänenvoimakkuuden säätö, mykistys, play/pause, stop, edellinen ja seuraava kappale, taustavalojen säätö sekä pikavalinnat laskimelle, omalle tietokoneelle, sähköpostille ja selaimen kotisivulle.

Testiin saamastamme Shine 2:sta löytyi punaiset Cherry MX -kytkimet, jotka tarjoavat lineaarisen näppäintuntuman ja rekisteröintipisteen 45 gramman painallusvoimakkuudella. Yleistettynä niiden sanotaan sopivan erityisesti nopeatempoiseen pelaamiseen, mutta myös kevyemmästä painallustuntumasta pitäville kirjoittajille Cherryn punaiset ovat kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Punaisten kytkimien yhteydessä tarjolla on ainakin vihreä, sininen ja oranssi taustavalaistus, joista testikappaleessa oli viimeinen vaihtoehto.

Valkoiset näppäinhatut ovat UV-aktiivisella maalilla käsiteltyä läpikuultavaa ABS-muovia, joihin merkinnät on totutettu laserilla. Näppäinhattujen mattapinta tuntuu sormeen sileälle ja miellyttävän ”pehmeälle”. Tarkasti tunnusteltaessa merkinnät ovat havaittavissa pinnassa pieniniä urina. Näppäinhattujen kirkkaan valkoinen pinta on näyttävä, mutta sen kestävyys ja puhtaana pitäminen epäilyttää. Maalipinta todennäköisesti kuluu aktiivisessa käytössä ennemmin tai myöhemmin puhki ja pintojen valkoisena pitäminen vaatii järjestelmällistä puhdistamista.

Takaviistosta katsottuna Shine 2 on yhtälailla ilmeettömän näköinen, kuin muutkin Duckyn DK9008-runkoiset näppäimistöt. Pienenä yksityiskohtana useimpien näppäinhattujen takasivulta löytyy pieni maaliton piste, joka liittyy ilmeisesti valmistusteknisiin seikkoihin. USB-liitäntöjä lisälaitteille ei valitettavasti löydy myöskään Shine 2:sta.

Shine 2 on taustapuolelta identtinen edellisellä sivulla esitellyn samaan runkoon perustuvan G2 Pro -mallin kanssa. Kulmista löytyy tukevat kumitassut ja takareunassa on kolme eri reititysvaihtoehtoa USB-kaapelille. Tyyppikilven vasemmalla puolella sijaitsevasta DIP-kytkimestä voi tehdä edellisellä sivulla eriteltyjä säätöjä näppäimistön toimintaan.

Testikappaleen näppäinten taustavalaistus oli väriltään oranssi ja siltä osin erottui positiivisesti massasta. Shine 2:n uusina ominaisuuksina on valaistuksen lisätoiminnot, jotka mahdollistavat valaistuksen kustomoimisen monella tavalla mieleiseksi. Tarjolla on toki perinteiset, kirkkauden säätö ja valmiiksi rajatut valaistusalueet, mutta lisäksi käyttäjä voi tallentaa näppäimistön muistiin kaksi omaa kustomoitua valaistusvaihtoehtoa.

Käytännössä käyttäjä kytkee ensin päälle kustomoinnin tallennustilan ja valitsee tämän jälkeen yksi kerrallaan näppäimen, joiden taustavalon haluaa palavan. Lisäksi poikkeuksellisina vaihtoehtoina ovat myös painaessa syttyvä näppäinkohtainen valaistus sekä ylärivissä edestakaisin KITT-tyyliin liikkuva valo. Tarvittaessa valot saa toki myös pois päältä, mutta se olisi Shine 2:n tapauksessa suoranaista tuhlausta.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2013
  2. Cooler Master CM Storm Trigger
  3. DasKeyboard Model S Professional
  4. Ducky G2 Pro
  5. Ducky Shine 2
  6. Logitech G710+
  7. Matias Quiet Pro
  8. Thermaltake Meka G-Unit
  9. Loppuyhteenveto