Uusimmat

Loppuyhteenveto

12.08.2013 20:35 Muropaketin toimitus

Kaikkia tässä artikkelissa testattuja näppäimistöjä on hankala verrata suoraan keskenään, sillä niissä on käytetty eri kytkintyyppejä ja ne ovat suunnattu eri käyttäjäryhmille. DasKeyboard, Matias ja Duckyn G2 Pro -mallit ovat suunnattu selvästi aktiiviselle kirjoittajalle sekä ulkoisesti maltillisempaa näppäimistöä hakevalle. CM Storm, Logitech ja Tt eSPORTS ovat sen sijaan rakennettu alusta asti pelaajien tarpeita silmällä pitäen. Tämän huomaa mm. näyttävistä valoista sekä monipuolisista makrotoiminnoista ja lisänäppäimistä, joita moni vähemmän pelaava saattaa vierastaa.

Pelikäyttöön suunnatuista malleista eniten toimitukseen mieleen (henkilökohtaiset mieltymykset huomioimatta) oli Logitechin G710+, joka tarjoaa tasapainoisemman ja monia kilpailijoitaan tyylikkäämmän kokonaisuuden. Enemmän normaaliin kirjoituskäyttöön suunnatuista malleista laadukkaimman ja miellyttävimmän käyttökokemuksen tarjoavat Duckyn mallit, joista puuttuvat USB-liitännät saattavat tosin olla joillekin harmittava puute. Matias ansaitseekin erityismaininnan kaikkiaan kolmesta USB-liitännästään.

Testiryhmän näppäimistöissä huomattavaa on se, että yksikään osallistujista ei osoittautunut kehnoksi tuotteeksi, vaan kaikki olivat kokonaisuutena vähintäänkin kohtuullisia. Jo runsas vuosi sitten mekaanisiin näppäimistöihin tutustuessamme totesimme tarjonnan olevan kattavaa ja valinnanvaraa laajasti. Kuluneen vuoden aikana valikoima on vain laajentunut entisestään ja lähes jokaisen käyttäjän voi olettaa löytävän itselleen sopivan vaihtoehdon. Paras tapa itselleen sopivan mekaanisen näppäimistön löytämiseksi onkin omien vaatimusten määrittäminen ja vaihtoehtojen rajaaminen niiden perusteella.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2013
  2. Cooler Master CM Storm Trigger
  3. DasKeyboard Model S Professional
  4. Ducky G2 Pro
  5. Ducky Shine 2
  6. Logitech G710+
  7. Matias Quiet Pro
  8. Thermaltake Meka G-Unit
  9. Loppuyhteenveto