Uusimmat

Ducky Premier CCnG DK9008P

29.08.2014 02:54 Muropaketin toimitus

Saimme Duckyltä testiin myös Premier CCnG -mallin, joka edustaa kooltaan perinteistä täysikokoista 104 painikkeista näppäimistöä. Kyseessä on erityisesti kirjoittajille tarkoitettu näppäimistö, joka on seuraaja aiemmin Muropaketin testaamalle G2Pro-mallistolle. Premier-mallien erikoisuus on vaihtoehtoiset kirjoitustilat sekä laadukkaat näppäinhatut. Premier CCnG on saatavilla muutamalta suurelta suomalaiselta jälleenmyyjältä, joten sen saatavuus on kohtalaisen hyvä. Maahantuojan suositushinta ruskeilla, sinisillä, punaisilla tai mustilla Cherry MX -kytkimillä varustetuille Premier CCnG -versioille on 135 euroa ja vihreillä kytkimillä varustetulle versiolle 149 euroa. Testikappaleen toimitti EasyZone.

Ducky Premier toimitetaan sinivalkoisessa pakkauksessa, jonka kannessa on Premier-teksti sekä pullea lintulogo. Pakkauksen päädyssä olevista tarroista käy selville näppäinhattujen sekä kytkintyypin väri ja pohjassa on ilmoitettu näppäimistön koko ja tyyppi.

Pakkauksen sisältö koostuu ohjevihkosesta, takuukortista, mini-USB-kaapelista, näppäinhattujen irrotustyökalusta sekä punaisista WASD-vaihtonäppäinhatuista.

Premier CCnG:n tukevarakenteinen mutta kapeareunainen runko on tyypillinen Duckyn näppäimistöille, mutta sen näppäinhattujen väritys sen sijaan varastaa huomion. CCnG-kirjainyhdistelmä tuleekin juuri väritykseen liittyvistä sanoista Cream Cheese & Green. Se viittaa luunvalkoisiin kirjain- ja numeronäppäimiin sekä vihreisiin toimintonäppäimiin. Näppäimistön runko on erittäin tukeva ja laadukkaan tuntuinen, joka on tuttua aiemmin testaamistamme Duckyn malleista. Premier CCnG:n ulkomitat ovat 442 x 140 x 41,5 mm ja paino 1,4 kg. Valmistajan takuu on kaksi vuotta.

Suomessa myytävissä Premier CCnG -malleissa on tyypillinen 104-näppäiminen Nordic-asettelu, jossa ei ole tehty kompromisseja tai erikoisia ratkaisuja näppäinten muotoilun tai sijainnin suhteen. Enter on täysikokoinen ja Ducky-logolla varustettuja Windows-näppäimiä on alarivissä kaksi kappaletta. Käyttäjällä on mahdollisuus poistaa Fn-toiminnot käytöstä sekä vaihtaa Alt- ja Win-näppäinten paikkaa Mac-käyttöä ajatellen. Lisäksi Premier tukee yleensä käytetyn QWERTY:n ohella DVORAK- ja COLEMAK-kirjoitustiloja, joiden vaihtaminen tapahtuu pohjaan sijoitetusta dippikytkimestä. Näppäimistössä on myös NKRO-tuki USB:n kautta.

Premierin runko on tuttu aiemmista Ducky-malleista ja se on kevyesti kalteva takaosaa kohti. Kaltevuutta on mahdollista lisätä pohjasta löytyvien nostettavien tassujen avulla. Sisältä löytyvä piirilevy on kaksikerroksinen Mini 2 -mallin tapaan. Näppäimistön toistoviivettä (repeat delay) ja toistokiihdytystä (repeat acceleration) on mahdollista säätää Fn-näppäimen sekä F1-F8-näppäinten avulla. F1-F4-näppäimillä on mahdollista valita toistoviive (1x-8x) ja F5-F8-näppäimillä toistokiihdytys (1x-8x). Molemmat asetukset koskevat tilannetta, jolloin näppäin on painettuna pohjaan. Toistoviive vaikuttaa rekisteröityvien painallusten väliseen viiveeseen ja kiihdytys puolestaan rekisteröitymisien määrään. Kiihdytyksen ollessa 8x-tilassa ruutu täyttyy pohjaan painettavan näppäimen kirjaimesta yhdessä hujauksessa.

Premierin ainoat merkityt pikapainikkeet löytyvät numpadin yläpuolelta oikeasta ylänurkasta. Kyseessä olevilla neljällä näppäimellä on mahdollista avata laskin, oma tietokone, sähköpostisovellus sekä nettiselain. Niiden operoiminen ei vaadi Fn-näppäimen käyttöä. Sen sijaan Fn-näppäintä pohjassa pidettäessä kyseiset neljä näppäintä toimivat playna, stoppina ja kappaleenvaihtonäppäiminä. Lisäksi Fn-näppäintä hyödyntämällä delete toimii mutena ja End sekä Page Down äänenvoimakkuuden säätöpainikkeina.

Premier CCnG on saatavilla useilla eri kytkinvaihtoehdoilla, mutta Muropaketin testiin saapunut yksilö on varustettu hieman harvinaisemmilla vihreillä Cherry MX -kytkimillä. Vihreä versio on klikkaava tuntopisteellä varustettu malli, joka on tarkoitettu alun perin välilyönnissä käytettäväksi. Vihreän kytkimen vaatima painallusvoimakkuus on 80 grammaa, joten se saattaa olla varsinkin kokemattomammille kirjoittajille raskaan tuntuinen. Premierissä näppäinkytkimistä löytyy siniset ledivalot ainoastaan WASD-, Esc-, F- sekä Lock-näppäimistä. Fn- ja F10-painikkeiden avulla käyttäjä voi valita valaistaanko Esc, WASD, molemmat vaiko ei mitään.

Premier CCnG:n käyttötuntuma on testijoukon toiseen Duckyyn verrattuna kytkintyypistä johtuen jäykempi, mutta myös terävämpi ja täsmällisempi. Näppäimet pitävät pohjatessaan terävähkön napsahduksen, mutta toisaalta ehkä juuri tarvittavasta suurehkosta painallusvoimakkuudesta johtuen pohjaaminen on erittäin helppoa välttää. Suurien näppäinten, kun välilyönnin, enterin ja askelpalauttimen tuntuma on hivenen perusnäppäimiä kumisempi

Premier CCnG:n näppäinhatut on valmistettu luunvalkoisesta ja vihreästä PBT-muovista, joka ei rasvoitu käytössä ja on huomattavasti kestävämpää sekä hitaammin kuluvaa, kuin ABS-muovi. Taustavalaistus näkyy kuitenkin vain hyvin heikosti umpimuovisten näppäinhattujen läpi. Näppäinmerkinnät on toteutettu värisublimaatiotekniikalla, jossa väri on imeytetty näppäinmateriaaliin lämmön avulla. Näin merkinnät eivät kulu eikä niitä ole mahdollista tuntea näppäinten pinnassa.

Ducky tarjoaa näppäimistöihinsä myös erillisiä PBT-näppäinhattusarjoja noin 50 euron hintaan. Hattusarjoja saa ainakin sini-harmaana, valko-vihreänä sekä valkoisena. Kuvassa näkyvässä setissä näppäimissä ei ole lainkaan näppäinmerkintöjä, eli ne ovat suunnattu ”pro-käyttäjille”. Lisäksi tarjolla on myös kaiverretuilla merkinnöillä varustettu vaihtoehto.

Premier CCnG:n taustapuolelta löytyy tukevat kumitassut joka nurkasta sekä ylös nostettavat koroketassut takanurkista. Keskellä sijaitsee metallinen tyyppikilpi, jonka vieressä olevasta neliosaisesta dippikytkimestä voi vaihtaa kirjoitustilaa, vaihtaa Altin ja Win-näppäimen paikkaa sekä kytkeä Fn-toiminnot pois päältä. Mini-USB-liitäntä sijaitsee fiksusti pienessä kolossa, joka suojelee USB-liitintä sekä mahdollistaa johdon vetämisen ulos kolmesta eri kohdasta näppäimistön takaa.

Premierissä näppäinten taustavalaistus ei ole pääroolissa, sillä sininen valaistus löytyy ainoastaan muutamista kytkimistä, eikä niiden kirkkauskaan ole säädettävissä. Lisäksi valaistus näkyy yleensäkin varsin heikosti umpinaisten PBT-näppäinhattujen läpi. CCnG-väriteemaan olisi myös sopinut paremmin, jos valaistuksen väri olisi vaikkapa vihreä tai valkoinen.

 

Pähkinänkuoressa:

Plussat

  • Tukeva rakenne
  • Kestävät PBT-näppäinhatut
  • Laadukkaat Cherry MX -kytkimet
  • Erikoinen vihreä kytkinversio
  • Painallustoiston säätömahdollisuudet
  • DVORAK- ja COLEMAK-tuki
  • Irrotettava USB-kaapeli

Miinukset

  • Hinta varauksin
  • Ei koko näppäimistön taustavalaistusta
  • Ei USB-hubia

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2014
  2. CM Storm QuickFire Rapid-i
  3. Corsair Vengeance K95
  4. Das Keyboard 4 Professional
  5. Ducky Mini 2
  6. Ducky Premier CCnG DK9008P
  7. Razer Blackwidow Ultimate 2014
  8. Tesoro Lobera Supreme G5NFL
  9. Tt eSports Poseidon Z
  10. Xtrfy XG1-R LED
  11. Yhteenveto