Uusimmat

Steelseries 7G

31.05.2012 22:09 Muropaketin toimitus

 

Tanskassa päämajaansa pitävä Steelseries on yksi markkinoiden tunnetuimmista pelaajille suunnattujen tuotteiden valmistajista, jonka valikoimista löytyy tälläkin hetkellä pitkälle toistakymmentä pelikäyttöön suunniteltua näppäimistöä. Otimme testiin mukaan 7G-mallin, joka on ollut markkinoilla jo useamman vuoden.

Steelseries 7G toimitetaan suurikokoisessa laatikossa, jonka kannessa on kookas muovinen kurkistusikkuna. Pakkauksen tummanharmaata värimaailmaa on piristetty oransseilla yksityiskohdilla. Pakkauksen pinnassa on eritelty näppäimistön tärkeimmät ominaisuudet sekä taustapuolelta löytyy myös muutama kuva itse näppäimistöstä. Itse näppäimistön ja siihen kuuluvan rannetuen lisäksi pakkauksesta löytyy ohjevihkonen, tuotekuvasto, tarra ja PS/2-USB-adapteri. Testinäppäimistön toimitti Jimm’s PC-Store, jonka hyllystä 7G irtoaa 109 eurolla.Edullisempana vaihtoehtona Steelseriesin mallistosta löytyy 6Gv2, joka maksaa noin 80 euroa.

Steelseries 7G on massiivisen näköinen näppäimistö, kiitos erikoisesti toteutetun suuren rannetukiosan, jonka keskelle itse näppäimistö asettuu. Itse näppäimistöosa muistuttaa paljon Duckyn näppäimistöjä, ollen jykevärakenteinen mutta kapeareunainen. 7G:n kuoret ja näppäimet ovat mattamustaa muovia, mutta sisältä kerrotaan löytyvän metallinen runko, johon näppäimet ovat kiinnitettynä. Rannetuen kanssa koko komeuden ulkomitat ovat noin 475 x 245 x 35 mm. Pelkän näppäimistöosan mitat ovat puolestaan 450 x 135 x 35 mm.

7G:n rannetuki on kovaa mustaa muovia ja se lasketaan yläpuolelta näppäimistön päälle. Näppäimistö jää kehyksen keskelle ja kehys lepää omalla painollaan pöydän pinnalla. Rannetuki muuttaa näppäimistön luonnetta merkittävästi ja parantaa käyttömukavuutta selvästi. Miinuspuolena on sen vaatima suuri pöytäpinta-ala.

7G:n näppäimet ovat pinnaltaan hieman karheampaa muovia, kuin useimmat muut tämän vertailun näppäimistöistä. Vasemmanpuoleinen Windows-näppäin on korvattu Steelseries-näppäimellä, jota pohjassa pitämällä käyttäjä voi operoida F1-F6-näppäimiin sijoitettuja multimediakontrolleja ja äänenvoimakkuuden säätöä. Askelpalautin on lyhyttä mallia, joka saattaa häiritä osaa käyttäjistä.

Numpadin yläpuolelta löytyy perinteiset Num, Caps ja Scroll -merkkivalot, jotka ovat toteutettu valkoisilla LEDeillä. Valitettavasti LEDit ovat erittäin kirkkaat, joka saattaa haitata erityisesti pimeässä huoneessa. Steelseries lupaa 7G:lle NKRO:n PS/2-liitännän kautta ja 6KRO:n USB-liitännän kautta.

7G:n näppäinhattujen alta paljastuu Cherryn mustat MX-kytkimet, jotka ovat siis lineaariset ja painallusvoimaltaan 60 grammaa. Liikerata on neljä millimetriä, jonka puolivälissä rekisteröintipiste sijaitsee. Näppäinhatut ovat tiettävästi ABS-muovia ja merkinnät on toteutettu printtaamalla. Kynnellä rapsuttamalla merkinnän sai kulumaan pois näppäimen pinnasta.

Kuten näistä kahdesta kuvasta käy hyvin selville, 7G:n luonne muuttuu rajusti rannetuen myötä. Siinä missä ilman tukea se on korkea ja melko kompakti, muuttaa tuki profiilin kiilamaiseksi ja pitkänomaiseksi. Tuen käyttöä voi pitää käyttömukavuuden kannalta erittäin suositeltavana, jos työpöydältä löytyy vain riittävästi tilaa.

7G:n takareunan vasemmalta puolelta löytyy kaksi USB 2.0 -liitäntää sekä mikrofoni- ja kuulokeliitännät.

7G:n paksuhko kaapeli on peitetty nylon-punoksella, joka lisää valmistajan mukaan sen kestävyyttä. Kaapeli lähtee keskeltä näppäimistön takaosaa ja on kaikkiaan 210 cm pitkä. Se haarautuu 175 cm:n kohdalla neljään osaan, joiden päistä löytyy mikrofoni- ja ääniliittimet ja USB-liitin takaosan liitännöille sekä PS/2-liitin näppäimistölle itselleen. Kaikissa on kullatut kontaktipinnat.

Pohjaosa on reunoilta selvästi paksumpi ja lisäksi keskellä on korotettu kohta kaapeleille. Kulmiin on sijoitettu neljä melko kookasta kumitassua ja tyyppikilpi sijaitsee pohjan oikeassa reunassa.

Steelseries 7G:n kirjoitustuntuma on tyypillinen mustilla Cherry MX -kytkimillä varustetulle näppäimistölle. Näppäimet pitävät painettaessa vaimean rahinan ja pitävät pohjatessaan pienen muovisen kumahduksen. Suurikokoinen rannetuki mahdollistaa kämmenten lepuuttamisen mukavasti näppäimistön edessä. Näppäimet antavat reilusti vastetta ja siitä johtuen niillä on helppo kirjoittaa painamatta näppäimiä aivan pohjaan asti. Toisaalta monille kytkintyypin raskaus saattaa aiheuttaa sormien väsymistä pidemmissä kirjoitussessioissa. Miinusta tulee myös askelpalauttimen koosta, joka on vain yhden tavallisen näppäimen luokkaa. Enter on sen sijaan suurempi, kuin monissa näppäimistöissä, josta ei ole juurikaan käytännön hyötyä.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt testissä
  2. Näppäimistöjen historiaa, termistöä ja erot, kytkintyypit ja näppäinhatut, mikä sopii minulle?
  3. Corsair Vengeance K90
  4. Ducky DK-9008 Shine & G2Pro
  5. QPad MK-85
  6. Razer BlackWidow Ultimate
  7. Steelseries 7G
  8. Topre RealForce 88 UB Black
  9. Loppuyhteenveto