Uusimmat

Vertailussa viisi suosittua pelihiirtä: Asus, Corsair, Logitech, Razer ja Steelseries

09.02.2017 19:00 Joonas Koivisto

Hiiritarjonta on nykyisellään pelaajille erittäin monipuolinen. Valitsimme Muropaketin vertailuun viideltä suurimmalta valmistajalta tällä hetkellä suosituimpiin kuuluvat all-around-pelihiiret. Ensisijaisena valintakriteerinä ei ollut hinta, vaan testiin haluttiin valmistajan suosittu malli, joka soveltuu mahdollisimman monenlaiseen pelaamiseen. Siksi esimerkiksi MOBA-hiiriä ei valittu tällä kertaa mukaan.

Vertailussa ovat mukana Asus ROG Gladius, Corsair M65 Pro RGB, Logitech G502 Proteus Spectrum, Razer Deathadder Elite ja Steelseriesin Rival 700. Kaikki muut hiiret ovat vuoden 2016 malleja, mutta Asus ROG Gladius on ilmestynyt alun perin jo vuonna 2014.

Pelihiirten tekninen kehitys on viety huippuunsa, ja esimerkiksi sensorien DPI-arvot on nostettu jo käytännössä tarpeettomankin korkeisiin lukemiin. Monet testatuista hiiristä mainostavat Omronin laadukkaita kytkimiä, ja kaikista paitsi Razerista löytyy varmuudella Pixartin optinen sensori.

Vertailussa käymme ensin läpi jokaisen hiiren omalla sivullaan, minkä jälkeen pureudumme tarkemmin siihen, miltä hiiret tuntuvat peli- ja työpöytäkäytössä. Hiirten omilla sivuilla tutkitaan myös Mousetesterillä suoritettua analyysia hiirten sensoreista. Testeissä saatiin selvyyttä sensorien herkkyydestä nopeissa tilanteissa ja päivitystaajuuden vakaudesta.

Hiirten teknistä toteutusta tutkittiin arvioimalla käytettyjä materiaaleja ja teknisiä toteutustapoja. Mahdollisuuksien mukaan hiiriä myös purettiin osiin, jotta päästiin kiinni sensoreihin ja lisäpainojen kiinnitysmekanismeihin. Hiiriä ei kuitenkaan rikottu, vaan avaamiseen piti riittää ruuvimeisseli.

Hiiriä käytettiin työpöytäkäytössä kahden monitorin tilassa noin 3000 DPI:n resoluutiolla ja pelikäytössä niitä jokaista testattiin uudessa Doomissa, Battlefield Onessa ja Arma 3:ssa. Hiirimattona oli Steelseriesin QcK. Pelikäytössä kokeiltiin kaikkia hiiriä 800–1100 DPI:n haarukassa.

Vertailussa selvitimme, miten viiden valmistajan suosikkihiiret pärjäävät toisiaan vastaan. Kaikki niistä kilpailevat pitkälti samoista markkinoista, vaikkakin hieman erilaisilla strategioilla. Ryhmä on myös 65–100 euron hintahaarukallaan kohtuullisen harmoninen.

Pelihiiren valinnassa on aina syytä muistaa, että moni asia liittyy myös käyttäjän omiin mieltymyksiin ja esimerkiksi kämmenen kokoon. Nekin puolet on tässä vertailussa huomioitu.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus ROG Gladius
  3. Corsair M65 Pro RGB
  4. Logitech G502 Proteus Spectrum
  5. Razer Deathadder Elite
  6. Steelseries Rival 700
  7. Hiiret käyttötestissä
  8. Yhteenveto