Uusimmat

Corsair M65 Pro RGB

09.02.2017 19:00 Joonas Koivisto

Corsair M65 Pro RGB

Corsairin uutuus Corsair M65 Pro RGB on yksi testin muokattavimpia, erityisesti painoltaan. Pohjasta löytyy kolme irroitettavaa painoruuvia, joista jokaisen alla on lisäksi painokiekko. Hiirtä voi käyttää kaikki painot paikoillaan, ruuvien kanssa ilman painokiekkoja tai ilman mitään lisäpainoja. Hiiren hintaluokka on tällä hetkellä noin 65 euroa.

Sensorina Corsairin hiiressä on Pixartin optinen PWM 336x, jonka resoluution saa nostettua 12000 DPI -arvoon asti. Pääkytkimet ovat Omronilta, ja niiden olisi tarkoitus kestää 20 miljoonaa painallusta. Painossa on säätövaraa 115 grammasta 130,5 grammaan, joten painokiekot ja ruuvit painavat yhteensä 15,5 grammaa.

Corsairin painot löyvät suoraan hiiren pohjasta. Painoruuvit ovat helposti avattavissa esimerkiksi viiden tai kymmenen sentin kolikolla.

Pakkaus on Corsairilta tyylikäs ja yksinkertainen. Pakettiin pakattua hiirtä voi katsoa avautuvan kannen takaa, ja kokonaisuus on paketoitu jämäkästi. Hiiren lisäksi pakettiin kuuluu ohjekirja ja muut oheispaperit.

Hiiren ulkoasu on kokonaan mattamusta ja hieman kulmikas. Tummanpunaisen sniper-napin lisäksi väriä ulkoasuun tuo valmistajan RGB-valaistu logo ja takaa hohtava RBG-valo. Materiaali tuntuu laadukkaalta ja jämäkältä.

Isokätiselle käyttäjälle hiiri ei sovellu kovinkaan hyvin. Pienen kokonsa lisäksi takaosan avautuva muotoilu ei sovi tarttuvalle claw grip -otteelle, vaan pikkusormi jää herkästi epämukavaan asentoon oikealle taakse jäävään väliin. Corsair M65 Pro RGB onkin suunniteltu lähes yksinomaan hieman pienikämmenisemmälle käyttäjälle, jolla on totaalinen kämmenote.

Hiirestä löytyy päänappien lisäksi kaksi sivunäppäintä, sniper-näppäin ja rullan takana kaksi näppäintä profiilien vaihtamiseen. Pääkytkimillä on testin hiiristä lyhin painallusmatka, eikä kytkinten vaste ole kovinkaan hyvä. Sama ongelma vaivaa profiilinvaihtonäppäimiä ja kyljestä löytyvää sniper-näppäintä, jolla voi väliaikaisesti laskea hiiren DPI-resoluutiota pikkutarkkuutta vaativia hetkiä varten.

Kaikissa paitsi kahdessa kylkinäppäimessä painallusmatka on niin lyhyt, että tuntuman ero parempiin kytkimiin on kuin vertaisi mekaanista näppäimistöä ultrabookin näppäimistöön. Hiiren rullan vieritystuntuma on hyvä, mutta rullan klikkaaminen on tehty epämiellyttävän raskaaksi.

Ohjelmistona toimii Corsairin lisälaitteille suunniteltu Utility Engine. Ohjelmiston kautta onnistuu tyypilliseen tapaan eri asetusprofiilien luonti ja led-valojen säätäminen. Mielenkiintoisinta on Advanced-valikoiden antama mahdollisuus luoda itese omat valoefektit eri alueille hiirtä ajastuksia ja voimakkuuksia säätelemällä.

Mousetesterillä vertailussa oli tämänkin hiiren kohdalla kolme DPI-asetusta: 800, 1600 ja 3200. Näissä hiirtä liikutettiin mahdollisimman nopeasti ja katsottiin, miten sivuttaisliikkeen jäljitys suoriutui tästä. Lisäksi sensorin ja prosessorin päivitystaajuuden vakautta testattiin erikseen 3200 DPI:n tarkkuudessa 1000 hertsin polling ratella.


Myös Corsairin sensori selviytyi testeistä ilman suurempaa hajontaa kovissakaan nopeuksissa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus ROG Gladius
  3. Corsair M65 Pro RGB
  4. Logitech G502 Proteus Spectrum
  5. Razer Deathadder Elite
  6. Steelseries Rival 700
  7. Hiiret käyttötestissä
  8. Yhteenveto