Uusimmat

Logitech G502 Proteus Spectrum

09.02.2017 19:00 Joonas Koivisto

Logitech G502 Proteus Spectrum

Logitechin G502 Proteus Spectrum erottuu kaikista testin hiiristä eniten muotoilullaan. Kiilto- ja mattamustia osia rohkeasti sekoittava ulkoasu herättää huomiota verrattuna muiden hiirien varovaiseen mattamustaan. Hiiren suositushinta on 99,90 euroa.

Hiiri kytkeytyy tietokoneeseen 1,8 metrin punotulla USB-kaapelilla. Ulkonäköä voi kustomoida säätemällä Logitechin logon RGB-valaistusta. Hiiren pääasiassa mattapintainen päälliosa pysyi hyvin puhtaana testijakson ajan, mutta hiiren etuosan kiiltopinnat likaantuivat käytössä nopeasti. G502 Proteus Spectrum painaa ilman lisäpainoa 121 grammaa.

Hiiressä on sensorina Pixartin optinen PMW3366, josta löytyy tarkkuutta 200–12000 DPI:n haarukasta. Logitech on lisännyt sensoriin oman G Delta Zero -tekniikan, joka valmistajan mukaan lisää seurantatarkkuutta. Testin kaikki hiiret pärjäsivät hyvin tehdyissä testeissä ja käytännössä, joten erityistä positiivista vaikutusta oli vaikea huomata tekniikan saavan aikaan.

Pääkytkimien lisäksi hiirestä löytyy kaksi kylkinappia, sniper-nappi, kaksi kylkinappia DPI-resoluution vaihtamiseen lennosta ja yksi ohjelmoitava nappi rullan takana.

Pohjasta löytyy luukku, jonka alle voi lisätä painokiekkoja haluamansa määrän. Painokiekkoja tulee hiiren mukana viisi kappaletta, ja kaikki ovat kooltaan 3,6 grammaa.

Paras osa hiiren muotoilua on vasemmalta löytyvä kieleke peukalolle. Tämän avulla hiirestä saa mukavan otteen sekä kämmenen avulla että tarraavalla otteella.

Logitechin hiiren kanssa tulee Gaming Software -ohjelmisto. Hiirelle voi luoda tyypilliset asetusprofiilit eikä käyttöliittymässä ole valittamista. Hiiressä olevan logon valaistusta voi säädellä muuttamalla väriä, kirkkautta, efektiä ja käytetyn efektin nopeutta.

Mousetesterin analyysissa hiirtä liikutettiin kolmella DPI-asetuksella (800, 1600 ja 3200 DPI) mahdollisimman nopeasti ja seurattiin sivuttaisliikkeen jäljitystä. Sensorin ja prosessorin päivitystaajuuden vakautta testattiin tässäkin erikseen 3200 DPI:n tarkkuudessa 1000 hertsin polling ratella.


Logitechin G502 Proteus Spectrum sai testistä puhtaat paperit, eikä liikkeissä näkynyt tämän suurempaa hajontaa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus ROG Gladius
  3. Corsair M65 Pro RGB
  4. Logitech G502 Proteus Spectrum
  5. Razer Deathadder Elite
  6. Steelseries Rival 700
  7. Hiiret käyttötestissä
  8. Yhteenveto