Uusimmat

Steelseries Rival 700

09.02.2017 19:00 Joonas Koivisto

Steelseries Rival 700

Optisella sensorilla varusteltu Steelseriesin Rival 700 on raskain niistä testin hiiristä, joiden painoa ei voi säädellä. Malli on sarjansa vaihtoehdoista kallein yhdessä Rival 500:n kanssa.

Erona Rival 500:n on se, että edellämainittu on suunniteltu erityisesti MOBA- ja MMO-pelaajille, eikä sen näppäinasettelusta ole muille liiemmin iloa. Jos hakee yleishiirtä, Rival 700 on tällä hetkellä Steelseriesin pääasiallinen premium-vaihtoehto.

Hiiren mukana tulee kaksi Micro-USB–USB-kaapelia, toinen punottu ja toinen kumipinnoitettu. Näiden välillä voi vaihdella tahtonsa mukaan. Kaapeli lukittuu 90 asteen kulman liitännällä hiiren pohjaan. Hiirellä on painoa 159 grammaa. Rivalin suositushinta on 109,90 euroa.

Steelseriesin pakkaus on ehdottomasti vertailluista hiiristä omaperäisin. Kuoren alta löytyy sopivan jämäkkä laatikko, joka aukeaa pystysuuntaan keskeltä. Hiirtä pääsee ihmettelemään nopeasti ja johdot sekä ohjekirja ovat siististi omassa rasiassaan.

Mattamusta ja tummanharmaan värimaailman rikkoo valaistu valmistajan logo ja pienet oranssit pisteet vasemmassa kyljessä. Kyljet on pinnoitettu kuvioidulla kumilla. Ulkoasu pysyy muuten siistinä, mutta etuosan kiiltopinnat likaantuivat nopeasti ja helposti.

Hiirestä löytyy valmiina Pixartin PMW3360, joka kykenee DPI-resoluutioon 100– 16 000 haarukasta. Päänäppäinten kytkimet ovat Steelseriesin omat versioinnit ja kestävät valmistajan mukaan jopa 30 miljoonaa klikkausta. Pääkytkinten muovikannet on erikoissuunniteltu paksummiksi ja kestävämmiksi. Ne pystyi havaitsemaan myös testikäytössä kestävän tuntuisiksi, muttei niitä voi kuitenkaan julistaa erityisesti muita vertailtuja kestävämmiksi.

Steelseries Rival 700:n selkein erikoisuus on etuvasemmalta löytyvä mustavalkonäyttö, johon voi ladata Steelseriesin ohjelmiston kautta haluamansa tekstin tai pienen kuvan. Mitään funktiota näytöllä ei kuitenkaan ole.

Hiirestä löytyy päänappien lisäksi kaksi kylkinäppäintä, rullan takaa näppäin asetusprofiilin vaihtamiseen ja yksi ylimääräinen vasemmasta kyljestä.

Steelseriesin ohjelmisto Steelseries Engine 3 antaa ohjelmoida näppäimet uudestaan, säätää logon ja rullan valaistusta, ladata kuvan hiiren näyttöön ja vaihdella profiileja hiiren oman muistin ja käyttäjän koneelleen tallentamien välillä. Hiiren valaistun logon efektin voi säätää toimimaan haluamallaan efektillä. Ohjelmistosta löytyy myös säädöt reunan näytölle, johon voi asettaa haluamansa pienen kuvan tai gifin.

Erikoisuutena Steelseriesin ohjelmistosta löytyy mahdollisuus asettaa hiiri antamaan värinäpalautetta peleissä, jotka ilmoittavat, kun jokin pelihahmolta palautumisaikaa vaativista taidoista on taas käytettävissä. Ominaisuus toimii toistaiseksi vain CS:GO:ssa, Dota 2:ssa ja Minecraftissa.

Steelseries Rival 700:n sensorin voi myös halutessaan ruuvata irti ja ostaa tilalle lasersensorin. Vaihtoehtoinen sensori maksaa tilauksen oheessa Steelseriesin sivuilta 29,90 euroa lisää. Lasersensoriksi on tarjolla Pixart 9800, joka kykenee korkeimmillaan 8200 DPI:n resoluutioon.

Mousetesterillä suoritetussa testauksessa tätäkin hiirtä liikutettiin kolmella DPI-asetuksella (800, 1600 ja 3200 DPI) mahdollisimman nopeasti ja seurattiin sivuttaisliikkeen jäljitystä. Sensorin ja prosessorin päivitystaajuuden vakautta myös testattiin erikseen 3200 DPI:n tarkkuudessa 1000 hertsin polling ratella.

Steelseriesin sensori ja prosessori pysyivät muiden tapaan hyvin puhtaasti mukana testatuissa nopeuksissa. Polling raten käyrä näyttäisi enemmän varianssia kuin muilla, mutta kyse on erosta mittakaavassa, muilla yksittäinen ohitettu piste oli nostanut y-akselin skaalaa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus ROG Gladius
  3. Corsair M65 Pro RGB
  4. Logitech G502 Proteus Spectrum
  5. Razer Deathadder Elite
  6. Steelseries Rival 700
  7. Hiiret käyttötestissä
  8. Yhteenveto