Uusimmat

GPU Tweak -ohjelma ja ylikellotustestit

17.08.2011 12:02 Muropaketin toimitus

 

GPU Tweak -ohjelma

Asus on useiden vuosien ajan toimittanut näytönohjaimiensa mukana ylikellottamiseen SmartDoctor-ohjelman, joka on nykypäivän standardien mukaan auttamattomasti vanhentunut ominaisuuksien ja käyttöliittymän osalta. Asus ROG Matrix GTX580 Platinumin mukana toimitetaan näytönohjaimen ylikellottamiseen ja säätämiseen uusi GPU Tweak -ohjelma, jossa on uudistettu käyttöliittymä ja kattavat ominaisuudet.

Ohjelmasta on olemassa tavallinen ja ROG-versio, joista jälkimmäinen tarjoaa mahdollisuuden tallentaa ylikellotusasetukset pysyvästi näytönohjaimen biosiin sekä säätää GDDR5-muistien asetuksia.

Asus ROG Matrix GTX580 Platinumin kanssa GPU Tweakista on käytössä ROG-versio, jonka etusivulta löytyy mahdollisuus nostaa grafiikkapiirin ja muistien kellotaajuutta, korottaa niiden ja PLL:n käyttöjännitettä sekä säätää tuulettimien kierrosnopeutta. Grafiikkapiirin käyttöjännite on mahdollista nostaa ohjelmallisesti maksimissaan 1,15 volttiin ja GDDR5-muistien jännite 1,85 volttiin.

Memory Tuning -välilehdeltä on mahdollisuus kiristää GDDR5-muistien asetuksia paremman suorituskyvyn toivossa.

Monitorointisivu tarjoaa tarkkailtavaksi listan tärkeimpiä kohteita, kuten grafiikkapiirin, muistien, piirilevyn ja virransyötön lämpötilat, grafiikkapiirin, muistien, PLL:n ja PCI Express -väylän 12 voltin käyttöjännitteen ja tuulettimien kierrosnopeudet.

techPowerUp!-sivuston suositusta GPU-Z-ohjelmasta on tehty Asukselle oma ROG-versio, josta näkee näytönohjaimen yksityiskohtaiset tiedot.

 

Ylikellotustestit

Ylikellotustesteissä Asus ROG Matrix GTX580 Platinum oli asennettuna Fractal Design XL -koteloon ja kylkipaneeli pidettiin testien ajan kiinni. Testeissä saavutetut kellotaajuudet eivät edusta absoluuttisia maksimiarvoja, vaan ovat lukijoillemme suuntaa antavia. Näytönohjaimella haettiin kaikki testiohjelmat ilman grafiikkavirheitä läpäisevät kellotaajuudet.

Kokeilimme aluksi GPU Tweak -ohjelmaa, jolla korotimme grafiikkapiirin ja muistien kellotaajuutta. Tuulettimet pidettiin Auto-asennossa eli niiden kierrosnopeus säätyi automaattisesti lämpötilan mukaan. Ohjelman tarjoamalla maksimilla 1,15 voltin käyttöjännitteellä GF110-grafiikkapiiri saatiin toimimaan vakaasti 920 MHz:n ja GDDR5-muistit 1,7 voltin käyttöjännitteellä 1250 MHz:n kellotaajuudella. Tuulettimien kierrosnopeus nousi Auto-asennossa 42 % ja grafiikkapiirin lämpötila oli rasituksessa 79 astetta.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Seuraavaksi tuulettimet asetettiin pyörimään 100 % kierrosnopeudella ja grafiikkapiirin käyttöjännitettä korotettiin piirilevyltä löytyvän +-napin avulla. 1,241 voltin käyttöjännitteellä grafiikkapiiri saatiin toimimaan vakaasti 960 MHz:n kellotaajuudella, kun GDDR5-muistien käyttöjännite nostettiin 1,725 volttiin ja kellotaajuus laskettiin 1225 MHz:iin.

Sisältö

  1. Asus ROG Matrix GTX580 Platinum
  2. GPU Tweak -ohjelma ja ylikellotustestit
  3. Suorituskyky-, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Loppuyhteenveto