Uusimmat

AOC G2460PG -näytön esittely

24.12.2014 00:33 Muropaketin toimitus

AOC:n G2460PG on erityisesti pelaajille suunnattu näyttö, joka on varustettu NVIDIAn G-Sync-tekniikalla. 24-tuumainen näyttö rakentuu LED-taustavalaistusta 144 Hz:n virkistystaajuuteen yltävästä 1920×1080-resoluution TN-paneelista. Näyttöpaneelissa on heijastuksia vähentävä mattapinnoite ja näytön runko on väriltään mattamusta. AOC on tyylitellyt näyttöä NVIDIAn vihreillä yksityiskohdilla.

Muropaketin Hintavertailun mukaan AOC:n G2460PG -näytön hintataso Suomessa on alkaen 399 euroa ja sitä on saatavilla useilta eri jälleenmyyjiltä.

Valmistajan ilmoittamista teknisistä tiedoista selviää, että näytön valovoima on 350 candelaa neliömetrille ja vasteaika on harmaasävyillä 1 ms. 2D-tilan lisäksi tuettuna on NVIDIAn 3D Vision -tila. Näyttö tukee ULMB-ominaisuutta (Ultra Low Motion Blur), mutta se ei toimi samaan aikaan G-Syncin kanssa. Näytön kuvasuhde on 16:9, pikselitiheys on 92 PPI ja tehonkulutus on alle 65 wattia.

Näytön mukana toimitetaan ulkoinen teholähde, käyttöohje-CD-levy, USB 3.0 -hubin kaapeli, DisplayPort-kaapeli ja kaapelipidike.

Näytön asetusvalikon painonäppäimissä oli huono tuntuma ja ne heiluvat koloissaan niitä painettaessa. Samalla näytöstä on pidettävä kiinni toisella kädellä tai näyttöpaneeli heiluu ikävästi ennen kuin näppäimet painuvat pohjaan asti.

Näytön jalusta tukee kattavia säätöjä ja pivot-ominaisuutta eli näyttö on mahdollista kääntää 90 astetta pystyyn. Jalusta ei ole yhtä tukeva kuin Asuksessa ja asetusnäppäimiä painellessa näyttö heiluu pahasti. Seinäkiinnitystä varten näytöstä löytyy 100 x 100 millimetrin VESA-kiinnitys.

Näytössä on kaksi USB 3.0 -liitäntää, jotka otetaan käyttöön liittämällä näyttö mukana tulevalla USB-kaapelilla kokoonpanoon. Näyttöliittiminä tarjolla on vain DisplayPort 1.2 -liitin, mikä on yksi G-Sync-tekniikan rajoituksista. Takaa löytyy myös ulkoisen 19 voltin teholähteen liitäntä. Näytön asetusnäppäimet on sijoitettu oikeaan alareunaan.

Näytön asetusvalikosta löytyy perussäädöt muun muassa kirkkauteen, kontrastiin ja RGB-väritasapainoon. Näytössä on pelikäyttöön suunnattu ominaisuus tähtäinristikon piirtämiseksi keskelle näyttöä asetusnäppäintä painamalla. G-Sync-näyttöjen OSD-asetukset ovat erittäin rajoittuneet.

TN-näyttöpaneelista huolimatta AOC G2460PG pärjäsi kalibroinnin jälkeen väritoistossa hyvin, mutta jäi kuitenkin selvästi PLS-paneelilla varustettua QNIXia huonommaksi.

Näytön tavoite valovoima kalibroinnin jälkeen asetettiin 120 kandelaan, joka tarjoaa yleensä sopivan kirkkauden vaihteleviin valaistusympäristöihin. Kalibroinnin jälkeen näyttöpaneelin valovoima mitattiin yhdeksästä kohtaa paneelia, mikä kertoo kuinka tasalaatuinen näyttöpaneeli on. Suuret kirkkauserot eri alueiden välillä näkyvät värien vääristymisenä eri sävyiksi.

Mittaukset paljastivat, että näytön reunat olivat selvästi keskiosaa tummempia. Erityisesti ongelmia oli näytön vasemmassa yläkulmassa, jonka erotti selvästi myös silmillä katsottuna.

Sisältö

  1. G-Sync-näytöt: Asus ROG Swift PG278Q & AOC G2460PG
  2. NVIDIA G-Sync -teknologiakatsaus
  3. G-Syncin käyttöönotto ja käytännön testi
  4. Asus ROG Swift PG278Q -näytön esittely
  5. AOC G2460PG -näytön esittely
  6. Testilaitteisto, liiketoiston sulavuus, sisäänmenoviive & vertailukohtana QNIX QX2710LED OC -näyttö
  7. Loppuyhteenveto