Uusimmat

Loppuyhteenveto

24.12.2014 00:33 Muropaketin toimitus

NVIDIAn G-Sync-näyttöteknologia vakuutti käytännön pelitesteissä tarjoten aikaisempaa sulavamman pelikokemuksen erityisesti nopeatempoisissa peleissä. Valitettavasti G-Sync-tekniikalla on vielä pahoja rajoituksia ja kallis G-Sync-moduuli nostaa näyttöjen hintoja reilusti. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, mitä pian julkaistavat avoimeen Adaptive-Sync-standardiin pohjautuvat näytöt tuovat tullessaan. Näytön virkistystaajuuden tahdistaminen ruudunpäivitysnopeuteen tuo niin suuren parannuksen sulavuuteen, että tekniikan on helppo veikata yleistyvän muodossa taikka toisessa suuressa osassa seuraavan sukupolven kuluttajanäyttöjä.

Perinteinen ilman G-Sync-tekniikkaa varustettu verrokkina toiminut ”koreaihme” QNIX QX2710LED OC -näyttö ylikellottui vaivattomasti reilulle 100 Hz:n virkistystaajuudelle ja tarjosi erittäin varteenotettavan kompromissin niin peli kuin työpöytäkäyttöön. QNIX:n suurimmat heikkoudet ovat huono saatavuus, surkea jalusta ja ylikellottamisen vaatima pieni tee-se-itse-säätö, mutta vastineeksi saa noin 350 euron hintaan laadukkaan PLS-paneelin WQHD-resoluutiolla.

 

Asus ROG Swift PG278Q

Asus ROG Swift PG278Q pärjäsi loistavasti sen pääasiallisessa käyttötarkoituksessa eli pelaamisessa. G-Sync tarjosi ennennäkemättömän sulavan pelikokemuksen erityisesti nopeatempoisissa räiskintäpeleissä. Näytön väritoisto oli TN-paneeliseksi näytöksi hyvä ja katselukulmat olivat kohtuulliset, vaikka kummallakin osa-alueella jäätiin verrokkina toimineen PLS-paneelisen QNIX:n taakse. Jalusta tarjoaa riittävät säätömahdollisuudet ja se on erittäin tukevaa tekoa. Yleisesti näytön rakenteesta ja käytetyistä materiaaleista jää laadukas mielikuva. Näyttöliittimien osalta valikoima on pahasti rajoittunut pelkkään DisplayPorttiin, josta on syyttäminen G-Sync-tekniikan rajoituksia. Näyttöä ei käytännössä kannata ostaa muuhun kuin pelikäyttöön ja sen suurin heikkous on korkea yli 800 euron hintataso. Korkeaa hintatasoa voi kuitenkin yrittää perustella sillä, että ROG Swift on allekirjoittaneen subjektiivisen arvion perusteella yksi parhaista ellei paras pelikäyttöön suunnattu näyttö, mitä on koskaan ollut markkinoilla.

Hyvää

  • Tukeva jalusta
  • G-Sync
  • 144 Hz virkistystaajuus
  • WQHD-resoluutio
  • USB 3.0 -hubi

Huonoa

  • Hinta
  • Katselukulmat
  • Vain DisplayPort-liitäntä

 

AOC G2460PG

AOC G2460PG tarjosi G-Syncin turvin ennennäkemättömän sulavan pelikokemuksen erityisesti nopeatempoisissa räiskintäpeleissä. Väritoisto oli TN-paneeliseksi näytöksi hyvä, mutta siitä ei ole juurikaan iloa, sillä surkeat katselukulmat vääristivät näytöllä olevia värejä selvästi vaikka näyttöä katsottaisiin mahdollisimman suoraan edestä. Näyttöä ei voi tästä syystä suositella esimerkiksi graafiseen työhön lainkaan. Jalustasta löytyy riittävät säätömahdollisuudet, mutta se ei ole tukevimmasta päästä. Näytön asetusnäppäimissä on huono tuntuma ja yleisesti rakenteesta tulee halpa mielikuva. Näyttöliittimien osalta valikoima on pahasti rajoittunut pelkkään DisplayPorttiin, josta on syyttäminen G-Sync-tekniikan rajoituksia. G-Sync-moduuli nostaa näytön hintatason harmillisen korkealle noin 400 euroon.

Hyvää

  • G-Sync
  • 144 Hz virkistystaajuus
  • USB 3.0 -hubi

Huonoa

  • Erittäin huonot katselukulmat
  • Epätasainen taustavalo
  • Vain DisplayPort-liitäntä

 

Sisältö

  1. G-Sync-näytöt: Asus ROG Swift PG278Q & AOC G2460PG
  2. NVIDIA G-Sync -teknologiakatsaus
  3. G-Syncin käyttöönotto ja käytännön testi
  4. Asus ROG Swift PG278Q -näytön esittely
  5. AOC G2460PG -näytön esittely
  6. Testilaitteisto, liiketoiston sulavuus, sisäänmenoviive & vertailukohtana QNIX QX2710LED OC -näyttö
  7. Loppuyhteenveto