Uusimmat

Loppuyhteenveto

31.07.2014 13:53 Muropaketin toimitus

Isoveljensä tavoin Core i5-4690K:ta vaivasi ytimien korkeat rasituslämpötilat ja ylikellotuspotentiaali jäi odotettua heikommaksi (4500 MHz). Olemme Muropaketissa äskettäin irrottaneet Devil’s Canyon -prosessorin lämmönlevittäjän, jonka yhteydessä testasimme, että ylikellotustulos parani marginaalisesti ja prosessoriytimien lämpötilat putosivat jopa 14 astetta, kun Intelin NGPTIM-tahna vaihdettiin nestemetalliin.

Pentium Anniversary Edition ylikellottui vaivattomasti 4700 MHz:n kellotaajuudelle eikä se kahden ytimen ja leikattujen ominaisuuksien myötä kärsinyt Haswell-prosessoreita yleisesti vaivaavista korkeista ytimien rasituslämpötiloista. Pentium AE:n laskentasuorituskyky oli heikko, mutta erinomainen pelisuorituskyky yllätti varsinkin ylikellotettuna.

Intelin Core i5-4690K pärjäsi testeissä kokonaisuutena hyvin. Se tarjoaa halvemman hintansa vastineeksi hyvän kompromissin niille, jotka eivät tarvitse i7-sarjan Hyper-Threading-ominaisuuden myötä parempaa usean säikeen suorituskykyä. Intel mainostaa Devil’s Canyon -prosessoreita erityisesti ylikellotuskäyttöön, mutta Core i5-4690K osoittautui ylikellotustuotteena pettymykseksi. Peruskuluttajan näkökulmasta katsottuna prosessorissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa ja tarjolla on hyvä vaihtoehto suorituskykyiseen pelikoneeseen tai hyötykäyttöön.

Pentium Anniversary Edition tarjoaa edullisen 65 euron hintansa vastineeksi hyvää pelisuorituskykyä ja erinomaista ylikellotuspotentiaalia. Siten se soveltuukin mainiosti budjettipelikoneen prosessoriksi tai ylikellottajan leikkikaluksi. Intelin kelpaa juhlistaa Anniversary Editionilla Pentium-brändin 20-vuotista taivalta ja se onkin ylikellottajien näkökulmasta muuten pettymykseksi osoittautuneiden Haswell-prosessorien joukossa erittäin positiivinen yllätys. Pentium Anniversary Edition ansaitsee ehdottomasti Muropaketti suosittelee -erityismaininnan.

 

Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

 

Sisältö

  1. Intel Pentium G3258 Anniversary Edition & Core i5-4690K
  2. Testikokoonpano ja suorituskyky
  3. Lämpötila- ja tehonkulutusmittaukset
  4. Ylikellotustestit
  5. Loppuyhteenveto