Uusimmat

Tiedostojen kopiointi, Lightroom, Battlefield 4 & Windowsin käynnistyminen

09.04.2014 12:13 Muropaketin toimitus

Tiedostojen kopionti

Tiedostojen kopioinnissa mittaamiseen käytettiin sekuntikelloa ja testi suoritettiin kopioimalla tiedostoja Windows 7:n työpöydällä.

Pienten tiedostojen kansiossa tiedostoja oli yhteensä 2769 kahden ja 19 kilotavun välillä ja kokoa kansiolla oli 29,1 megatavua. Asemilla ei sekunnin tarkkuudella ollut eroja tässä testissä, mikä johtuu osittain välimuistin käytöstä kirjoitusoperaatioissa. Sen sijaan, että data kirjoitettaisiin suoraan NAND-piirille, asemat käyttävät DDR-välimuistia datan väliaikaiseen tallentamiseen, josta data myöhemmin kirjoitetaan NAND-piireille. Tarkoituksena on nopeuttaa etenkin pieniä kirjoitusoperaatioita, joiden kirjoittaminen on muuten hidasta.

Sekalaisten tiedostojen kansiossa tiedostoja oli yhteensä 3655, joiden koko vaihteli 2-912 kilotavun välillä. Kokoa kansiolla oli 401 megatavua. Nyt eroja alkoi syntyä, mutta kyse on edelleen vain parista sekunnista. Sekunnin ero menee vielä kevyesti allekirjoittaneen reaktioajan syyksi, joten käytännössä tuntuvia eroja ei ole.

Isona tiedostona käytettiin yhtä 4,37 gigatavun MKV-tiedostoa. SP920 suoritui testistä keskiverrosti ja pientä eroa kapasiteettien välillä oli myös havaittavissa. Etenkin 256 gigatavun malli hidastui käytettynä useamman sekunnin.

Lightroom

Adobe Lightroom 5.3 64-bit ohjelmasta ladattiin kokeiluversio Adoben sivulta, joka toimitettiin 871 megatavun suuruisessa purettavassa exe-tiedostossa.

Asentajaa aukaistaessa asentaja pyytää ensin purkamaan tiedostot ennen kuin itse asennus alkaa. Purkuun kuluva aika mitattiin sekuntikellolla eikä huomattavia eroja asemien välillä ollut.

Asennuksessa SP920 on keskiluokkaa ja käytettynä aseman suorituskyky voi heikentyä jopa yli kymmenen sekuntia. Jostain kumman syystä hidastuminen koskee vain 512 gigatavun mallia, mutta on toki mahdollista, että jomman kumman kohdalla on tapahtunut jotain normaalista poikkeavaa. Reaaliajassa testaamisen ongelmana on, että taustalla pyörivät ohjelmat ja jopa käyttöjärjestelmän prosessit voivat vaikuttaa suorituskykyyn, eikä tuloksille aina välttämättä ole selitystä.

Lightroomiin tuotiin 1063 Canon 550D –kameralla otettua JPG-kuvaa, joilla oli yhteensä kokoa 6,44 gigatavua. Erot olivat tässäkin testissä marginaalisia ja on selvää, että pullonkaulat ovat jossain muualla.

Battlefield 4

Battlefield 4 oli valmiiksi asennettuna asemalle, joten testeissä keskityttiin latausaikoihin. Peli käynnistettiin offline-tilassa, jolla ehkäistiin mahdolliset nettiyhteyden aiheuttamat eroavaisuudet.

Pelin latauksessa sekuntikello käynnistettiin exe-tiedostoa avatessa ja pysäytettiin DICE-logon tullessa ruutuun. Jälleen kerran eroja ei käytännössä syntynyt.

Kampanjan latauksessa aloitettiin uusi kampanja normaalilla vaikeustasolla ja ajanotto aloitettiin vaikeustasoa klikattaessa ja pysäytettiin EA:n logon ilmestyessä ruutuun.

Windowsin käynnistyminen

Käynnistysaikaa mitattiin kolmesti sekä käsin että Boot Racer ohjelmalla. Selvästi väärentyneet tulokset jätettiin huomioimatta ja testi uusittiin

Käsin mitattaessa ajanotto aloitettiin virtanapin painalluksesta ja lopetettiin Windowsin työpöydän tullessa näkyviin. Mitään merkittävää eroa asemien välillä ei ollut.

Sisältö

  1. ADATA Premier Pro SP920 (256 & 512 Gt)
  2. Testikokoonpano & suorituskykymittaukset: CrystalDiskMark 3
  3. Tiedostojen kopiointi, Lightroom, Battlefield 4 & Windowsin käynnistyminen
  4. Loppuyhteenveto