Uusimmat

Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset, akkukesto

28.03.2016 00:12 Antti Valkeinen

chart_16

Tehonkulutusta seurattiin DEM1379-energiamittarilla, jolla mitataan koko tietokoneen tehonkulutus. Prosessorirasituksessa käytettiin Prime95- ja 3D-rasituksessa 3DMark- ja Prime95-ohjelmia. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

G752:n tehonkulutus oli samalla viivalla edellisten sukupolvien kanssa, mutta jäi MSI:n marginaalisen lepokulutuksen jalkoihin. Optimus-teknologian hyödyntäminen laskee tehonkulutusta Windows-työpöydällä noin 50 prosenttia.

chart_15

Mittasimme myös prosessorin ja grafiikkapiirin lämpötiloja, joista ensimmäisenä mainitun mittauksessa käytettiin apuna Intelin Extreme Tuning Utility -ohjelmaa ja jälkimmäisessä MSI:n Afterburner -ohjelmaa. Prosessorirasitus suoritettiin Prime95:llä ja grafiikkapiirin rasitus 3DMarkilla. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

3D-mobiilihöyrykammiolla varusteltu G752 saavutti testissä mallikelpoiset lukemat. Lepotilassa lämpötilat olivat muuta vertailujoukkoa korkeammat passiivisen jäähdytyksen takia, mutta jäivät rasituksessa muuta joukkoa selvästi pienemmiksi. Minkäänlaista prosessorin tai näytönohjaimen kellotaajuuden pienenemistä ei havaittu ja melutaso pysyi testien aikana hyvin siedettävällä tasolla. Prosessorin ja näytönohjaimen yhteisrasituksessa G752:n yhdistetty jäähdytysjärjestelmä alkoi puhaltaa pykälää korkeammalla kierrosluvulla ja prosessorin lämpötila nousi lähemmäs 80 astetta. Näytönohjaimen lämpötilaan maksimaalinen yhteisrasitus ei juurikaan vaikuttanut.

chart_18

Normaalisti olemme Muropaketin testeissä kertoneet pelikannettavien akunkeston muun tarinan ohessa, mutta tällä kertaa testit laitettiin myös kaavioon. Vertailuna on epäreilusti joukko oikeita kannettavia, joiden seurassa G752 ei kaksinkertaisesta akkukapasiteetistä huolimatta pärjää alkuunkaan. Reilun kolmen tunnin akunkesto 88 wattitunnin akulla tarkoittaa 27 watin keskimääräistä tehonkulutusta, joka osuu melko hyvin tehonkulutustestissä mitattuun arvoon. Pelikäytössä G752 laskee automaattisesti näytönohjaimen virransäästötilaan ja akku taipui peräti tunnin sessioon heikohkolla suorituskyvyllä.

Sisältö

  1. Kannettavan ominaisuuksien esittely
  2. Suorituskykytestit
  3. 3D-testit
  4. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset, akkukesto
  5. Loppuyhteenveto