Uusimmat

Testissä HTC One

17.04.2013 18:01 Juha Kokkonen

Taiwanilainen HTC on rullaillut jo jonkin aikaa ikävässä alamäessä ja yritys kaipaisi kipeästi kurssin kääntävää tuotetta. Jo viime keväänä HTC pyrki muuttamaan kurssiaan uudistetulla nimeämispolitiikalla ja uudella One X -huippumallilla siinä kuitenkaan onnistumatta. One X vieraili myös TaskuMuron testissä viime keväänä ja sai tuolloin TaskuMuro Suosittelee -lisämaininnan.

Korostaakseen uuden huippumallinsa merkitystä HTC järjesti helmikuun 19. päivä Lontoossa julkaisutilaisuuden, jonne se kutsui suuren määrän kansainvälistä lehdistöä. Myös TaskuMuro oli mukana seuraamassa tapahtumaa ja julkaisimme helmikuun lopulla ensituntumat-artikkelin aiheesta. HTC nimesi uuden lippulaivansa yksinkertaisesti Oneksi, jolla se pyrkii painottamaan laitteen merkitystä yrityksen uutena suunnannäyttäjänä. Myös yrityksen toimitusjohtaja Peter Chou on osoittanut ottavansa uuden lippulaivan erittäin vakavasti, sillä hän on luvannut irtisanoutua, jos Onen myynti osoittautuu pettymykseksi.

Julkaisun jälkeen Onen luvattiin saapuvan kauppoihin maaliskuun lopulla, mutta HTC koki lisää vastoinkäymisiä valmistusongelmien muodossa. Muun muassa kameramoduulin toimitusongelmien vuoksi HTC:n ilmoitettiin kykenevän valmistaa vain noin viidesosan aiotusta valmistusmäärästä, jonka seurauksena Onen myynnin alkua siirrettiin useimmilla markkinoilla huhti-toukokuun vaihteeseen. Tämä on luonnollisesti kova takaisku jo valmiiksi syvissä vesissä räpiköivälle HTC:lle, sillä samalla Onen etumatka Samsungin Galaxy S 4:ään kutistuu lähes olemattomiin.

Artikkelin julkaisuhetkellä Onea ei ole vielä saatavilla Suomessa, mutta monet verkkokaupat ovat jo julkaisseet sen ennakkomyyntihinnan. Muropaketin hintavertailun mukaan hinnat liikkuvat edullisimmillaan 639 eurossa. TaskuMuro sai Onen testiinsä maaliskuun lopulla parin viikon ajaksi. Tutustumme tässä artikkelissa HTC Onen teknisiin ja ulkoisiin ominaisuuksiin, kameran kuvanlaatuun, Sense-käyttöliittymään ja käytännön käyttökokemuksiin.

 

Sisältö

  1. Testissä HTC One
  2. Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet
  3. UltraPixel-kamera
  4. Vertailua kilpailijoihin ja edeltäjään, HTC Sense UI 5
  5. Käyttökokemukset ja huomiot, Yhteenveto