Uusimmat

Testissä OnePlus 2

14.09.2015 00:50 Juha Kokkonen

Kiinalainen OnePlus on mielenkiintoinen älypuhelinbrändi, sillä vaikka se on pyörinyt jo runsaan vuoden ajan älypuhelimista kiinnostuneiden huulilla, on se tavallisille kuluttajille lähes täysin tuntematon tapaus. Tämä johtuu tietysti OnePlussan poikkeuksellisesta markkinointi ja myyntitavasta, sillä yritys pyrkii minimoimaan puhelimiinsa liittyviä kustannuksia mainostamalla ainoastaan sosiaalisessa mediassa ja myymällä laitteitaan Kiinan ulkopuolella ainoastaan omassa verkkokaupassaan.

OnePlus esitteli ensimmäisen älypuhelimensa (One) keväällä 2014 ja onnistui herättämään alalla melko runsaasti huomiota poikkeuksellisen edullisen hinnoittelun avulla. Kyseessä oli yksi ensimmäisistä länsimaissa saataville tulleista high-end-puhelimista, jonka noin 300 euron hinta sijoittui kuitenkin houkuttelevasti keskiluokkaan. Osana startup-yrityksen turvallista starttia sekä kiinnostuksen herättämistä tuotetta kohtaan OnePlus Onen myynnissä hyödynnettiin useamman kuukauden ajan kutsupohjaista myyntiperiaatetta, joka rajoitti laitteen saatavuutta. Kutsujärjestelmä lisäsi osaltaan kiinnostusta laitteen ympärillä, mutta samalla myös herätti närää tietyssä kuluttajaryhmässä, joka olisi halunnut hankkia uutuuden heti ilman odottamista ja kutsujen metsästämistä.

OnePlus Onen saatavuus parani hiljalleen tämän vuoden puolelle tultaessa ja kesällä hieman ennen seuraajamallin julkaisua OnePlus tiputti laitteen hinnan houkuttelevaan 249 euroon. Heinäkuun lopulla intensiivisen sosiaalisessa mediassa toteutetun kiusoittelukampanjan päätteeksi seurasi uuden OnePlus 2 -mallin julkistus. Edeltäjämallin tapaan OnePlus päätyi käyttämään myös 2:n kanssa ”Flagship Killer” -iskulausetta, mutta lisäsi vielä suorastaan ylimielisen rohkeasti perään myös vuosiluvun 2016. On erittäin kova väite, että vuoden puolivälissä julkaistava puhelin päihittäisi kilpailevat lippulaivamallit vielä seuraavanakin vuonna.

OnePlus 2:n myynnissä kerrottiin käytettävän tuttua kutsupohjaista järjestelmää, mutta OnePlus lupasi sen toimivan huomattavasti viime vuotta jouhevammin. Kutsujen oli määrä tulla jakoon laajamittaisesti elokuun alussa, mutta käytännössä kutsujärjestelmää ei ole saatu sujuvasti rullaamaan vielä syyskuunkaan alkuun mennessä. Ostokutsu on mahdollista saada OnePlussan sivuilta löytyvän varauslistan ohella OnePlussan sosiaalisen median kanavista, nettikilpailuista sekä henkilöiltä, jotka ovat jo ostaneet laitteen itselleen. Varauslistan tai netin kautta saadut kutsukoodit ovat voimassa vain 24 tuntia, joten sellaisen saavan on tehtävä lopullinen ostopäätös nopeasti, tai mahdollisuus menee ohi suun.

OnePlus 2 tulee heti ensimmäisessä aallossa saataville myös Suomessa kahtena eri versiona. Aluksi saatavilla on vain 64 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu malli 399 euron hintaan ja myöhemmin tarjolle tulee myös 16 gigatavun malli 339 euron hintaan. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä syyskuun alussa OnePlus 2:n saatavuus on edelleen varsin heikko, eikä se tule lainkaan saataville Suomalaisten jälleenmyyntikanavien kautta.

Tutustumme tässä artikkelissa OnePlus 2:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, Oxygen OS -käyttöjärjestelmään sekä käyttökokemuksiin.

OnePlus 2 toimitetaan kirkkaan punaisessa pakkauksessa, jonka pinnassa on pienet valkoiset logot sekä tummanpunaisella tyylitellysti toteutettu suurikokoinen numero kaksi. Pakkauksen sisältö on varsin pelkistetty, kuten tämän hintaluokan high-end-puhelimelta voi odottaa. Puhelimen lisäksi mukaan on pakattu USB-kaapeli, verkkovirtalaturi, käyttöohjeet sekä pikaopas.

Puhelimen mukana toimitettava USB-kaapeli on melko poikkeuksellinen, sillä se on väriltään kirkkaan punainen ja malliltaan litteä. Kaapeliin on integroitu joustava silikonista valmistettu side, jolla se on helppo kiinnittää rullalle. Kaapelin molempien päiden liittimet ovat käännettävää mallia, eli ne voidaan kytkeä laitteeseen kummin päin tahansa. Puhelimeen kytkettävä liitin on uutta Type-C-mallia, joka ei siis ole yhteensopiva micro-USB-liitäntöjen kanssa. Pakkauksen mukana toimitettava verkkovirtalaturi syöttää virtaa viiden voltin jännitteellä maksimissaan kaksi ampeeria, joten se ei ole kykeneväinen pikalataukseen.

 

Sisältö

  1. Testissä OnePlus 2
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet, kamera
  3. Oxygen OS -käyttöjärjestelmä, käyttökokemukset, suorituskyky & akunkesto
  4. Yhteenveto