Uusimmat

Loppuyhteenveto

18.02.2014 00:06 Muropaketin toimitus

Asus on onnistunut saamaan kasaan harvinaisen käyttökelpoisen kannettavan tietokoneen ja taulutietokoneen risteytymän. Transformer Book T100TA on riittävän tehokas Windows 8.1 -kannettava perustason tekstin- ja kuvankäsittelyyn sekä muuhun satunnaiseen työpöytäkäyttöön. Silloin kun näppäimistöä ei tarvita, vaan pääasiallinen käyttö on nettisivujen surffausta sohvan nurkassa tai aamiaispöydässä, muuttuu T100TA taulutietokoneeksi yhdellä napin painalluksella. Testijakson aikana huomasin opetelleeni kokonaan uuden tyylin käyttää kannettavaa tietokonetta. Suurin osa toiminnoista tapahtui näyttöä koskettelemalla ja vain tekstin kirjoittaminen näppäimistöä käyttäen.

Reilun 400 euron hintaluokka tarkoittaa väistämättä kompromisseja komponenttien valinnoissa, ominaisuuksissa ja yleisessä laatuvaikutelmassa. Suurin yksittäinen mielipaha aiheutui pienikokoisesta ja hapuillen toimivasta touchpad-hiirestä, jonka käyttö ei ollut kovin miellyttävää. Toinen merkittävän tuntuinen takaisku oli tehoton micro-USB-laturi, jolla latausnopeus laitetta käytettäessä oli erittäin hidas. Onneksi akunkesto oli puolestaan erinomainen. Kertaluokkaa Ultrabookeja huonompi suorituskyky ei normaalikäytössä erityisemmin häirinnyt, kun tehoa oli silti yllin kyllin jokapäiväiseen käyttöön. 3D-pelejä ei tosin voi suositella kuin retrohenkisten pelien ystäville.

Asus Transformer Book T100TA sopii täydellisesti tilanteisiin, joissa kannettavaa tietokonetta tarvitsee esimerkiksi koulussa luennoilla tai työmatkoilla sähköpostin lukuun ja vastaamiseen sekä muuhun satunnaiseen käyttöön. Pienikokoisena se kulkee aina mukana reissussa ja kotona se ei jää kirjoituspöydän kulmalle odottelemaan seuraavaa junamatkaa, vaan muuntuu käteväksi taulutietokoneeksi.

 

Sisältö

  1. Asus Transformer Book T100 (Bay Trail-T)
  2. Intel Bay Trail pähkinänkuoressa
  3. Transformer Book T100:n esittely
  4. Suorituskykymittaukset
  5. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset & akkukesto ja latausajat
  6. Loppuyhteenveto