Uusimmat

Loppuyhteenveto

22.10.2015 01:38 Antti Valkeinen

Asus G501 on jämäkkä tehokannettava liikkuvalle pelaajalle ja muuhun raskaaseen käyttöön. Työpöydälle samalla rahallisella panostuksella saa tehokkaampia ja suurempia laitteita, mutta tässä kokoluokassa vaihtoehdot ovat rajalliset. Erinomainen näyttö, näppäimistö ja tasohiiri takaavat miellyttävän käyttökokemuksen. Vaativalle käyttäjälle tarjolla on myös Ultra HD -resoluution näytöllä varustettu versio lisähintaan.

Pelisuorituskyky oli hyvä, mutta ei kuitenkaan riitä Full HD -pelaamiseen parhaimmilla kuvanlaatuasetuksilla. Akunkesto oli työpöytäkäytössä kohtuulliset 4-6 tuntia, joka on tässä teholuokassa varsin kunnioitettava saavutus, mutta ei yllä virtapihimpien kannettavien tasolle. G501:stä on vaikea keksiä mitään yksittäistä moitteen sijaan, sillä paketti oli hyvin tasapainoinen.

MSI:n GS60 2PC on Asusta aavistuksen pienikokoisempi, mutta yhtälailla miellyttävä paketti. GS60:n hyviin puoliin lukeutuvat useat erilaiseen käyttöön painotetut versiot. Vaihtoehtoisten korkearesoluutioisten näyttöjen lisäksi tarjolla on malleja eri näytönohjainvaihtoehdoilla, prosessoreilla ja tallennustilalla. Nyt testissä ollut 2PC-variantti jäi pelisuorituskyvyltään Asuksen jalkoihin, mutta nykyiset myynnissä olevat mallit on jo varustettu päivitetyllä näytönohjaimella. Lisäksi myynnissä on jo Broadwell- ja Skylake-arkkitehtuurin prosessoreilla varustettuja malleja, mutta hintataso on 2000 eurossa.

Kannettavan ulkoiset puitteet ovat kohdallaan ja käyttäminen oli erittäin miellyttävää. Heikoimmaksi lenkiksi jäi tällä kertaa tehosyöppö näytönohjain, joka imi jäähdytysratkaisusta viimeisetkin mehut irti ja sai ilmoille kohtuullisen melusaasteen.

 

Sisältö

  1. Kevyet pelikannettavat Asus ROG G501 & MSI Gaming GS60
  2. Asus ROG G501JW
  3. MSI GS60 2PC Ghost
  4. Suorituskykytestit
  5. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  6. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat