Uusimmat

Microsoft Surface Pro 3

27.08.2014 16:11 Muropaketin toimitus

Microsoft on päivittänyt Surface Pro -taulutietokonemallistoaan nopealla tahdilla. Ensimmäisen sukupolven Surface Pro saapui Suomen markkinoille reilu vuosi sitten toukokuun lopulla, jolloin testissämme pohdittiin, mitä kaikkea tehokkaalla taulutietokoneella voisi oikein tehdä ja mihin käyttöön se soveltuisi. Vertailukohtana oli kevyeen käyttöön tarkoitettu pienempi, edullisempi ja akunkestoltaan terhakkaampi Surface RT. Testissä päädyttiin siihen, että Surface Pro toimisi parhaiten kannettavan tietokoneen korvaajana, sillä taulutietokoneena kevyessä käytössä se ei ollut käytettävyydeltään kilpailijoiden tasolla.

Toisen sukupolven malli Surface Pro 2 testattiin Muropaketissa puoli vuotta sitten yhdessä uusimpien Ultrabook-konseptiin perustuvien tehokkaiden kannettavien kanssa. Tällöin todettiin ulkoisesti liki samanlaisena edelliseen sukupolveen verrattuna säilyneen Surface Pro 2:n olevan suorituskyvyllisesti tasoissa tehokkaiden yrityskannettavien kanssa ja lisävarusteiden avulla likimain kaikkivoipa korvaaja työpöytäkäyttöön, tehokannettavaksi ja pienin varauksin jopa taulutietokoneeksi.

Surface Pro 3 saapui Muropaketin testiin kaikilla oleellisilla lisävarusteilla höystettynä, sillä mukana oli nimittäin taustavalaistu Type Cover 3 -näppäimistö ja telakka. Ulkonäollisesti edellisiin malleihin täysin muuttunut Pro 3 on saanut joukon miellyttäviä käyttökokemusta parantavia uudistuksia, joihin pureudutaan tässä artikkelissa. Rauta laitteen sisällä on pysynyt edelliseen arvosteluun nähden liki samana ja tarjolla on Intelin Haswell-arkkitehtuuriin perustuvia Core i3-, i5- ja i7-sarjan x86-mobiilisuorittimia neljän tai kahdeksan gigatavun keskusmuistilla ja sisäisellä SSD-asemalla, jonka tallennuskapasiteetti on valittavissa 64-512 gigatavun väliltä.

Muropaketin Hintavertailun mukaan Surface Pro 3:n hintataso Suomessa sijoittuu 800 – 2000 euron haarukkaan, Type Cover 3 -näppäimistön hinta on noin 135 euroa ja telakka on hankittavissa 200 eurolla. Kokonaisuutena nyt testissä oleva paketti on arvoltaan karvan alle 1400 euroa, joka on jossain määrin vertailukelpoinen hinta suorituskyvyltään samantasoiseen Ultrabook-kannettavaan nähden.

Artikkelissa tutustutaan Surface Pro 3:n uusiin ominaisuuksiin ja suorituskykyyn erityisesti vanhempiin malleihin verraten. Mukana on suorituskykytestien lisäksi tuttuun tyyliin akunkeston ja tehonkulutuksen mittaukset. Käytettävyyttä, äänen- ja kuvanlaatua sekä melutasoa arvioidaan epätieteellisemmin menetelmin.

Sisältö

  1. Microsoft Surface Pro 3
  2. Laitteen esittely ja ominaisuudet
  3. Suorituskykytestit
  4. Tehonkulutus- lämpötilamittaukset sekä meluanalyysi
  5. Loppuyhteenveto