Pelikannettavat: Asus ROG G751 & Acer Aspire V Nitro

24.02.2015 14:49 | | 249 | 7

NVIDIAn joulumarkkinoille rynnistäneet GeForce GTX 970M- ja GTX 980M -mobiilinäytönohjaimet uudistivat monien valmistajien pelikannettavamallistot. Vain puoli vuotta Muropaketin edellisen pelikannettavien testin (elokuu 2014) jälkeen Asukselta saatiin testattavaksi uusi entistä nopeammalla SSD-levyllä, IPS-näytöllä ja GeForce GTX 980M -näytönohjaimella varustetun G751JY-malli. Artikkeliin otettiin mukaan Acerilta GeForce GTX 860M -näytönohjaimella varustettu Aspire Nitro VN7 -pelikannettava, joka on paperilla näytönohjainta lukuun ottamatta Asukselle tasavertainen verrokki.

Acerin 17,3-tuuman IPS-näytöllä, Core i7-4719HQ -prosessorilla, 16 gigatavun keskusmuistilla, 256 gigatavun SSD-levyllä ja teratavun kiintolevyllä siunattu Nitro VN7 on Muropaketin Hintavertailun mukaan noin 1400 euron laite. Tismalleen testikokoonpanoa vastaavaa mallia ei Suomesta saa, vaan myyntimallien kahdeksan gigatavun keskusmuistin joutuu tarvittaessa päivittämään itse.

Asuksen tekniset tiedot ovat edellisen kappaleen osilta täsmälleen samat kuin Acerilla, mutta hintalappu on revennyt noin 2000 euroon. Tehokkaan GeForce GTX 980M -näytönohjaimen lisäksi reilun 500 euron lisäpanostuksella saa ulkomitoiltaan ja -näöltään Aceria katu-uskottavamman laitteen.

Sisältö

  1. Pelikannettavat: Asus ROG G751 & Acer Aspire V Nitro
  2. Asus ROG G751JY esittely ja ominaisuudet
  3. Acer Aspire Nitro VN7-791G esittely ja ominaisuudet
  4. Prosessoritestit
  5. 3D-testit
  6. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  7. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Asus osaa nämä peliläpsyhommat suvereenisti. Ostin reipas viikko sitten G750JZ:n puolella hintaa mitä tuo G751JY olisi näemmä kaupassa maksanut. Hieno laitos ja ensimmäinen läppäri joka kerrankin jäähtyy kunnolla. Mikään ei ota enempää pannuun kuin satunnaisesti kyykkäilevä fps throtlaamisen takia, terveisiä vaan lenovolle. Ainoo motkotus on tuo TN-paneeli joka on jotenkin karkea, IPS miellyttää omaa silmää enemmän.

Niin, tästä uudesta on siis tiputettu optimus pois että g-sync toimii, ja akunkesto tietty sit taas kärsii mutta eipä taida olla oleellista näissä kampeissa. Tuossa G750JZ:ssa taasen mennään intelin gpu:lla työpöytäkäytössä ja akku tuntuu kestävän sen 5h.

Hyvä että jäähdytys on kunnossa asus mallissa.
On kyllä erittäin valitettavaa näissä pelikannettavissa sorrutaan mielummin kellotaajuksien tiputtamiseen kuin kunnolliseen jäähdytykseen ,ja omasta mielestä se on väärää markkinointia.

Jäikö jakoavain näppikselle kun paiskasitte näytön kiinni, vai miten ihmeessä tuon Acerin näyttö on noin solmussa? :D

Acerin kannen kuviointi aiheuttaa herkästi moirea kuviin, eli näköharha kannen solmuisuus tai pikemminkin kuvaustekninen harha.

Mielipidekysymys toki, mutta onko tuo Asus oikeasti jonkun mielestä se paremman näköinen vaihtoehto näistä? Ehkä sille 15v supernörtille, mutta tällaiselle tavalliselle tallaajalle tuollainen monsteri jää kaupan hyllyyn. Itse siis joku aika sitten näiden kahden väliltä valintaa tein ja tuo oli jo melkoinen dealbreaker Asuksen osalta. Ei tuollaista viitsi olohuoneessaan katsella.

Onko tähän siis mahdollista jotenkin modata GSync tuki vaikka ostamassani G751:ssä sitä ei virallisesti mainosteta?

Muropaketin uusimmat