Uusimmat

Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset

24.02.2015 14:49 Muropaketin toimitus

Tehonkulutusta seurattiin DEM1379-energiamittarilla, jolla mitattiin koko tietokoneen tehonkulutus. Prosessorirasituksessa käytettiin Prime95- ja 3D-rasituksessa 3DMark- ja Prime95-ohjelmia. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

Acer Nitro oli odotetusti 3D-rasituksessa vähiten tehosyöppö. Toisaalta laitteen 130 wattinen laturi ei pystynyt enempää tehoa syöttämään ja lämpötilan noustessa prosessorin kellotaajuus kääntyi laskuun. Asuksen uusin ykköstykki latasi rasituksessa tauluun samat lukemat, kuin vanhempi malli.

Akunkesto kaikilla testilaitteilla oli raskaassa pelikäytössä alle tunti. Acerin vain kolmen kennon pieni akku tyhjeni työpöytäkäytössä noin kahdessa tunnissa. Asuksen akku kesti säästellen työpöydällä jopa kuusi tuntia, mutta käytännössä reilu kolme tuntia oli jo hyvä saavutus.

Mittasimme myös prosessorin ja grafiikkapiirin lämpötiloja, joista ensimmäisenä mainitun mittauksessa käytettiin apuna Intelin Extreme Tuning Utility -ohjelmaa ja jälkimmäisessä MSI:n Afterburner-ohjelmaa. Prosessorirasitus suoritettiin Prime95:llä ja grafiikkapiirin rasitus 3DMarkilla. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

Suorituskykyisimmästä näytönohjaimesta huolimatta G751:n jäähdytysratkaisu kykenin pitämään prosessorin ja grafiikkapiirin lämpötilan alle 80 asteessa. Acerin lämpötilat olivat samalla tasolla kuin Asuksen edellisellä G750-mallilla, jossa oli suorituskykyisempi GTX 880M -näytönohjain.

Melutasoa arvioitiin korvakuulolta. Asus oli erittäin hiljainen, mutta myös Acer yllätti kohtuullisella äänitasolla. Acer ei ole päätynyt laittamaan jäähdytysjärjestelmäänsä ylitehokkaita tuulettimia, vaan lämpötilan noustessa prosessori alkaa lopulta laskemaan kellotaajuuttaan.

Sisältö

  1. Pelikannettavat: Asus ROG G751 & Acer Aspire V Nitro
  2. Asus ROG G751JY esittely ja ominaisuudet
  3. Acer Aspire Nitro VN7-791G esittely ja ominaisuudet
  4. Prosessoritestit
  5. 3D-testit
  6. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  7. Loppuyhteenveto