ASRock valmistelee X79 Extreme11 -emolevyä huippuominaisuuksilla

11.03.2012 17:13 | Sampsa Kurri

ASRock on esitellyt Cebitissä kehitteillä olevaa X79 Extreme11 -emolevyä, joka on ominaisuuksiltaan varsinainen monsteri. Intelin LGA 2011 -kantaisia Sandy Bridge-E -prosessoreita tukeva emolevy on varustettu seitsemällä PCI Express x16 -liittimellä ja neljä niistä toimii täydellä x16-nopeudella kahden PLX PEX 8747 PCI Express 3.0 -siltapiirin avulla. Lisäksi emolevyllä on SAS-tuki (Serial-Attached SCSI), joka on toteutettu LSI:n SAS2308-ohjainpiirillä ja tarjoaa rautapohjaisen RAID-tuen, SATA 6 Gbps -väylän ja välimuistin.

Muita ominaisuuksia ovat Creative Sound Core3D -äänikortti, kahdeksan DDR3-muistiliitintä, 16+2-vaiheinen virransyöttö, kaksi kahdeksanpinnistä +12V-lisävirtaliitintä sekä kaksi molex-lisävirtaliitintä PCI Express -liittimille. SATA-liittimiä on yhteensä kunnioitettavat 14 kappaletta.

Myös ylikellotusominaisuudet ovat X79 Extreme11 -emolevyssä todennäköisesti kattavat, sillä yritys palkkasi hiljattain taiwanilaisen ylikellottajan NickShihin, joka on Hwbot.orgin ylikellottajien rankingin toisella sijalla.

VR-Zone, ASRock’s X79 Extreme11 has a very fitting name

Keskustelu

@27 ja tämä tekee siitä vähemmän hämmentävän? Eihän koko brändiä pitäisi esiintyä enää muualla kuin AMD:n omissa jääkaappimagneeteissa. Mihinköhän ihmeeseen tuo oikein viittaa?

@25

Näkyy kyllä olevan ATI logo ihan noissa nykyisissä laudoissakin (esim Z68-piirillisissä), eli ihan tarkoituksella taitaa tuossakin olla.

25. niinpä. dafuq..?

aika kauheen näkönen noin niinku ulkonäöltään, mutta speksit ja jäähyt peittää sen :)

Jos tämä on valmistelu vaiheessa kuten otsikossa lukee. niin eiköhä piirilevyn väri ja muutkin pienet säädöt ole vielä mahdollisia.

En välitä miltä emolevy näyttää, ellei ole Teräsmies tulossa kylään katsomaan röntgenkatseellaan kotelon läpi.

”Kunnollinen” äänikortti on kyllä ihan toivottu ominaisuus, rautaraid vähän niin ja näin usein, ei tällaisen päälle kuitenkaan mitään levyserveriä kasata ja Win8:kin sisältää StorageSpacesin :-)

Alkaa olla riittävät lisävirtaliittimiet näissä :) Kohta näissä on jotain sähköveturin osia virransyötössä ja ultimate clocks! -tarra päällä.

Hyvä vehe :) Eipä tarvii äänikorttia jne ostaa ku tuon laittaa pelikoneeksi…

@16

Kai tuo on sellainen malli mistä jäähyt jne otettu pois jotta kaikki herkut näkyisi.

Ottaen huomioon että tuossa on suht heviä laitteistoa mutta ei edes reikiä heatsinkeille eli pakko joku erikoisversio olla. Kai?

Eikö nää nykyemot tarvi yhtään jäähdytysapua siileillä?

Kunnon emolevyssä integroitu raid ohjain, nam <3 Toivottavasti tukee raid asetusten exporttauksen, mikäli emolevy päättää kupsahtaa.

Ihmetyttää kyllä miksi ihmeessä on pitänyt tunkea 14 SATA-liitäntää emolevyyn jossa on SAS-tuki ja vielä laadukas ohjain sitä varten.

Ehkä jopa ”muropalkkaa” saavien ihmisten lompakot on hoikkana ton pohjalle tehdyn kokoonpanon jälkee

Taas noita turhia hidaste siltapiirejä, vieläpä kaksin kappalein. Nuiden olemassaololle ei ole muuta perustetta kuin markkinointikusetus…

Näytä kaikki kommentit

@6
Pakkohan se on jotain pahaa sanottavaa keksiä jos omistaa laihan lompakon.

Hyvä että edes nyt on ymmärretty laittaa SATA liittimiä tarpeeksi..

@4 On siellä kaksi, toinen on alareunassa 90 asteen kulmassa.

Omiin silmiin osuu kuvassa vaan yksi molex liitin joten en tiedä onko asiavirhe vai kuva aikasesta previkasta tjs.

Noniin, nyt saa sitten kevyesti puhkaistua 1000€ budjetin kun tilaa tuon kanssa hexacoren..

On siinä viittä vailla v*tusti SATA-portteja…jaahas, rahanmeno taas taattu! :D

Muropaketin uusimmat