ASRock ylikellotti Core i7-3770K:n 7136 MHz:iin nestemäisellä heliumilla

23.09.2012 22:04 | Sampsa Kurri

ASRockilla työskentelevä ylikellottaja Nick Shih on saavuttanut Intelin Core i7-3770K -prosessorilla hetkellisesti 7136,4 MHz:n kellotaajuuden, josta on saatu talteen CPU-Z-validointi. Kyseessä on maailman korkein Intelin 22 nanometrin viivanleveydellä valmistettavalla Ivy Bridge -koodinimellisellä prosessorilla saavutettu kellotaajuus.

Ennätyksessä oli käytetty Core i7-3770K -prosessorin myyntiversiota (ei Engineering Sample), joka oli toiminut nestemäisellä typellä (-196 Celsius) noin 6,9 GHz:n kellotaajuudella. Koska Ivy Bridge -prosessoreissa ei ole kylmäbugia, joka estäisi prosessorin toiminnan tietyn lämpötilan alapuolella, on sitä mahdollista jäähdyttää nestemäisellä heliumilla, jonka kiehumispiste on -269 Celsius-astetta. Testeissä oli käytetty alustana Nick Shihin suunnittelemaa ASRock Z77 OC Formula -emolevyä ja prosessorille oltiin syötetty 1,92 voltin käyttöjännite.

Nestemäisen heliumin käyttö ylikellottamisessa on harvinaista, sillä se maksaa normaalikuluttajalle pienissä erissä todella paljon. Nick Shih kertoo videolla, että nestemäinen helium maksaa Taiwanissa 70 kertaa enemmän kuin nestemäinen typpi. Suomessa nestemäinen helium maksaa karkeasti arvioituna noin 5000 euroa / 500 litraa. Olemme testanneet Muropaketissa AMD:n Phenom II X4 -prosessoria onnistuneesti nestemäisellä heliumilla, jonka avulla saimme jäähdytettyä prosessorin päälle asennettavan kuparisen jäähdytyskulhon noin -240 asteeseen.

ASRock, Lehdistötiedote

hwbot.org, Records achieved with CPU Frequency: Core i7-3770K

Keskustelu

nää kellotukset on yhtämuodikkaita kuin mtv musavideot nykyään tos introvideossaki vilahtaa joku lamborgiini ja huppupäinen kostaja, jälkeepäin Nick ottaa viel raakabloossit heeliumii cool.

Koskahan tälläsia saadaan täydellä core/threadmäärällä..

@7
Se BLCK:han vaikuttaa melkolailla kaikkeen siellä prossussa (muistiohjaimet, väylät jne.). Joten kaipa se lämpötila niihinkin vaikuttaa melkoisesti.

@8 koska suomi on kehitysmaa ja eurooppalainen takapajula missä tavallisella ihmisellä ei ole varaa harrastaa oikein mitään kallista ja hienoa, kiitos surkean ostovoiman ja korkean verotuksen.

Aika noloa vain kun näissä uutisissa ei koskaan ole Suomalaisia. Miksi Suomalaiset ei pärjää missään nykyisin.

perusmuroa: ”Asrockin huippukellotusemo repäisi maailmanennätyksen joten jokainen puolen euron pro3 on mahtava ja erittäin laadukas lauta”.

Tietenkin tuo kyseinen emo repii ennätyksiä kun sitä on ollut suunnittelemassa Nick Shih. Ei ne muutkaan emojen valmistajat turhaan palkkaa Shaminoa, Andre Yangia, tai kingpiniä…

Hienot kellot kyllä ei siinä mitään. Ihmeellisen paljolta kuulostaa tuon videon perusteella tuo heliumista saatu hyöty kun jos oikein kuulin niin mentiin alle 7:sta aina tuohon ennätykseen asti. Onko se BCLK:n puristaminen tosissaan niin paljon siitä prosessorin lämpötilasta kiinni? Mutta edeleenkin erittäin upea suoritus Nick Shih:ltä.

@5.
Jos tuolla asenteella vedetään niin mitä hyötyä noista jatkuvista avaruuslennoista, ja/tai ISS:n toiminnasta on tavalliselle kansalaiselle?
Vastaus: Ei mitään.

Ja hyöty tavalliselle kuluttajaalle on?
Vastaus: ei mitään

Itsellä AsRocking Z68 Extreme 4 lauta alla. Kellottelu käy erittäin hyvin ja voin sanoa että hintaansa nähden erittäin hyvä emo. :)

Repesin kieltämättä tuolle volttimäärälle :D ja eihän se asrockki enää mikää surkea valmistaja ole…

Ja tämä niille, jotka sanovat ettei AsRock olisi hyvä valmistaja.

Muropaketin uusimmat