Asus paljasti Thunderbolt-laajennuskortin

05.06.2012 14:59 | Ville Suvanto

Asus on paljastanut Computex-messuilla ensimmäisenä valmistajana Thunderbolt-tuen takaavan laajennuskortin. ThunderboltEX-niminen kortti on asennettavissa yrityksen tiettyihin Z77- ja H77-piirisarjalla varustettuihin emolevyihin, joista löytyy kortin vaatima TB-HEADER-pinnirivistö. Tuettuina ovat ainakin Maximus V Gene-, P8Z77-V Deluxe-, P8Z77-V Pro-, P8Z77-V-, Sabertooth Z77-, P8H77-V- ja P8H77-M Pro -emolevyt.

ThunderboltEX asennetaan PCI Express x4 -liittimeen, kortista lähtevä kaapeli edellä mainittuun TB-HEADER-liitäntään ja lisäksi DisplayPort-kaapeli emolevyn I/O-liitinrivistöstä löytyvään DisplayPort-liittimeen.

Thunderbolt-kaapelissa voidaan siirtää samaan aikaan PCI Express- ja DisplayPort-protokollien mukaista liikennettä, mutta kaapelin molempien päiden laitteissa on oma ohjainpiiri, joka erottelee protokollaliikenteen. Teknologia tarjoaa molempiin suuntiin 10 gigabitin siirtonopeuden sekunnissa. PCI Expressiä voidaan käyttää tiedonsiirtoon, kun taas DisplayPort on suunnattu näyttöihin.

HardOCP, ASUS Unveils World’s First Thunderbolt Add-On Card At Computex

Keskustelu

@12 Eeeeeei hemmetti :D Oli niin eri paikassa ettei se osunu silmään emolevyn ohjekirjan kuvastakaan ennenkun nyt kun sun linkistä näki sijainnin. Onhan se siellä -.- Kunnon clusterfuck nippelien suhteen toi nurkka. Eikä oo edes mitenkään dokumentoitu koko liitintä. Kuvassa vaan on TB_HEADER pienellä ja siinä on koko selitys asiasta. My bad.

Mahtaa olla kone tukkosessa kun siirrät vaikka ulkoselta TB kovalevyltä tavaraa koneelle täyttä kaistaa?

Öööh.. Mulla on P8Z77-V Pro eikä tässä mitään TB-HEADERia ole.

@4
Mihin tässä 16x tarvitaan?
PCI-e v2.0 1x väylä = 5Gb/s eli 4x on TB:lle varmasti riittävä, puhumattakaan v3.0 versiosta.

Kai se tukee pci-e 3 väylää ettei kaistan hyöty häviä. ja vain 4x olisi 16x.

Displayport kaapeli ei liene tarpeellinen jos ei aio thunderbolt näyttöjä käyttää?

Tulloo voodoo kortit mieleen kun jompataan näyttis signaalia kotille :)

Muropaketin uusimmat