Bill Gates: Minulla ei ole käyttöä rahalle

gatesMicrosoftin perustaja, entinen toimitusjohtaja ja nykyisin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates on varmasti tuttu kaikille tietokonemaailmaa seuraaville. Bloombergin mukaan 63,4 miljardin dollarin omaisuudella hän on Yhdysvaltojen rikkain ja tällä hetkellä maailman toiseksi rikkain. Hänen edelleen on ainoastaan meksikolainen telekommunikaatiomoguli Carlos Slim.

Gates on antanut haastattelun The Telegraphille ja kertonut, ettei hänellä ole käyttöä rahalle tietyn rajan yli, sillä hänellä ei ole pulaa ruoasta ja vaatteista. Hän näkee rahan välineenä rakentaa organisaatiota ja siirtää resurssit maailman köyhimpiin osiin.

Organisaatiolla hän viittaa vaimonsa kanssa perustamaansa Bill and Melinda Gates Foundation -säätiöön, jonka päämääränä on pysäyttää tappavien tautien leviäminen kolmansissa maissa ja kehittää opetusta Yhdysvalloissa. Säätiö on tähän mennessä jakanut jo 28 miljardia dollaria ja Gatesin mukaan se tulee jakamaan 95 prosenttia hänen omaisuudestaan 20 vuodessa hänen ja vaimonsa kuoleman jälkeen.

The Telegraph, Bill Gates interview: I have no use for money. This is God’s work

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Meneepähän ainakin hyvään käyttöön nuo rahat, toivottavasti ainakin mahdollisimman vähän välikäsiä ettei "juokseviin kuluihin" mene isoa osaa. Onkohan Gates myös ajatellut, että näin hänestä jää kuolemankin jälkeen jotain muistettavaa maailmalle, muutakin kuin Microsoftin perustajana.

Vastaa tähän
3.

Aina nauran niille, ketkä iskevät rahansa johonkin "pataan" pelastaakseen maailman ja lähinnä vain siis ostavat omaa tuntoa. Oikeasti kun murto osa menee perille.

Tämä on se ainoa oikea tapa tehdä hyvää – tehdä sitä oikeasti itse. Propsit siitä, että ei vain tunge rahaa jonnekkin vain huolehtii itse säätiönsä kanssa minne se menee… Oli se sitten mikä tahansa – mihin itse kukin uskoo. Ihan oikein, että Jobs kuoli ja Gates saa jatkaa syövättömänä hyväntekemistään. Olkoon se sitten vaikka karmaa.

Vastaa tähän
4.

Tämä ehkä kuulostaa oudolta mutta yksi kiva asia jota hän voisi tehdä on perustaa yritys, riittää että hänellä on vain liikeidea, ja antaa alempien johtajien hoitaa loput. Ja yhtenä rajana olisi että hyvä palkka kaikilla (min 20$/h, huom mies sanoi ettei käyttöä rahalle), ja rajoitetumpi palkka johtajilla.

Jenkeissähän tuota keskiluokkaa vedetään kuonoon pahasti kiitos ostetuiden politiikkojen eli tulisi hänen omaakin maahan kivempi mieli kun herra joka sanoo että ei käyttöä rahalla sijoittaa sitä heihin.

Ja jos yrityksellä menee hyvin niin saa lisää rahaa jota käyttää hyväntekeväisyyteen.

Vastaa tähän
5.

Gates aika poikkeus rikkaiden joukossa. 28 miljardia tähän mennessä, kohtuullisen iso summa.

Vastaa tähän
6.

Voi kun kaikki maailman miljardöörit testamenttaisivat omaisuutensa noin eivätkä antaisi joidenkin typerien perijättärien tuhlata niitä huumeisiin ja luksuslaivoihin.

Vastaa tähän
7.

Luksuslaivojen rakennuttaminen työllistää satoja tai tuhansia laivanrakentajia, joten kyllähän sekin valuu muille…

Vastaa tähän
8.

Ahneella on paskainen loppu, sanoo sanonta, eikä sano että ei olisi vaikka ahnehdit rahaa ja annat 100% pois, hah hah! ;)

Itsellä ei myöskään ole tarvetta rahalle tietyn rajan jälkeen, tulot on 1000€/kk ja minulla on puhelin, tietokone ja netti kummassakin, asunto, vaatteet ja aina ruokaa ja juomaa riittämiin, eli elän tuon rajan tasolla.

Jos tuloni äkkiä tuplautuisivat (menisin töihin) niin rahaa alkaisi jäädä säästöön ja pitäisi alkaa joko matkustelemaan (vastentahtoisesti) tai ostelemaan kaivoja yms. juttuja kehitysmaihin (olen sinne jo jotain ostellut), tämä tietysti sen jälkeen kun tietokone olisi päivitetty! ;)

Vastaa tähän
9.

William Henry on kyllä pelannut korttinsa oikein ja pelaa edelleen. Väitän, että Microsoftkin saataisiin uuteen nousuun jos johtoon löytyisi samalla tavalla yleistä hyvää ajattelvia ihmisiä. Nimittäin tuollainen mahdollisimman paljon hyvää kaikille -ajattelu tuppaa palkitsemaan tekijänsä.

Vastaa tähän
10.

William Henry Gates III on halunnut saada aikaan asioita, ei niinkään tehdä rahaa. Rahaa on tullut sivutuotteena ihan mukavasti. Että kyllä sitä pääsee pitkälle, jos kaikkensa yrittää. Niitä harvoja miljardöörejä joita katselee positiivisella silmällä. Suurin osa rahasta lienee tullut osakkeiden arvonnoususta, eli tavallaan suuret ihmismäärät ovat tukeneet Billin tekemisiä miljardeilla. Ei kenenkään ole ollut pakko sijoittaa Microsoftiin.

Vastaa tähän
11.

@alikellottaja

Itse olet ahne :D Et anna aikaasi yhteiskunnalle. Vai kannatko kortesi kekoon muuten kuin työtä tekemällä?

Vastaa tähän
12.

Ilmaisin mielestäni selvästi että olen ahne ja tyydytän omat tarpeeni ensin, elän veronmaksajien rahoilla enkä tuota mitään hyötyä yhteiskunnalle, mutta kun oma napa on täynnä niin ylimenevät annan pois, väärin?

Vastaa tähän
13.

11@ Kyllä. Tässä taas näkee, että tukia maksetaan väärillä perusteilla. Opiskelijoiden olot on naurettavat verrattuna työttömiin. Ikäänkuin rangaistaan siitä, että opiskelee mielummin kun on työtön…

Vastaa tähän
14.

@11
Edellinen varmaan tarkoitti ettei sinun ahneudella ole väliä, kaikkihan me ahneita olemme omalla tavallamme.
Se ettei sinun kuuluisi saada lantin lanttia mistään on perusteltua, mutta ei kuulu tähän topicciin :)

Valuukohan kuitenkaan raha oikeaan paikkaan, jos kuolleisuus vähenee paikassa jossa lisääntyvyys räjähtää käsiin eikä luonto pysty elättämään populaatiota, ei ongelmitta tulla selviämään

Vastaa tähän
15.

Minä en ole ahne: minulle riittää että lompakosta löytyy aina 50€ seteli!

Vastaa tähän
16.

jaksanut jo 28 miljardia -> jakanut jo…

Vastaa tähän
17.

Eikö säätiöiden perustaminen ole rahan käyttämistä?

Vastaa tähän
18.

Saattaa kuulostaa julmalta, mutta on silti totuus: Rahan jakaminen kolmansiin maihin on itsemurha. Ellei sitten kyseessä ole peruskoulutus ja/tai kastraatiotoimintaa. Kehitysmaissa kun on tapana lisääntyä aina kun juuri ja juuri on päästy tilanteeseen jossa ravintoa on sillä hetkellä eläville.

Vastaa tähän
19.

@6
Mutta ketkäs ne laivat oikeasti rakentavat?
Kapitalistiset suuryritykset, jotka kyllä pitävät huolen siitä ettei liian suurta osaa rahoista mene oikeasti työtä tekeville.

Ja sen jälkeen kun laiva on lopussa se viedään purettavaksi johonkin köyhään maahan jossa purun järjestävän yrityksen ei tarvitse huolehtia ympäristön suojelusta tai työntekijöiden hengestä ja terveydestä. (aivan kuten länsimaiden kertakäyttöelektroniikan kanssa)

@13
Merkittävä syy köyhien maiden korkeaan lisääntyvyyteen on se että koska köyhä yhteiskunta ei pysty huolehtimaan sinusta vanhana, niin tarvitset riittävästi lapsia jotta ainakin joku heistä pystyy huolehtimaan sinusta.
Sitä paitsi länsimaiset kertakäyttöisen kerskakulutuksen ihmisethän ne tätä planeettaa kuormittavat paljon pahemmin…

Vastaa tähän
20.

Varmaan kerennyt ostaa jo kaiken mitä voi koskaan haluta.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla