Bulldozer-Opteroneissa säädettävä TDP-arvo

29.06.2011 23:06 | Ville Suvanto

opteronAMD on viime aikoina menettänyt osuuttaan palvelinmarkkinoilla, mutta tilannetta voivat kohentaa 32 nanometrin prosessilla valmistettavat Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Opteron-tuoteperheen prosessorit. AMD on julkaissut blogisivustollaan tietoa tulevista palvelin- ja työasemaprosessoreista, jotka antavat mahdollisuuden säätää TDP-arvoa yhden watin pykälin.

”Nykyisellä AMD Power Cap Managerilla voi rajoittaa prosessorin P-tiloja ja leikata tehonkulutusta, mutta samalla se rajoittaa prosessorin kykyä nostaa kellotaajuudet maksimiin. Bulldozeriin perustuvilla Opteron-prosessoreilla ja uudella TDP Power Capilla asiakkaat voivat säätää tehonkulutuksen TDP-rajoja yhden watin pykälin. Sen sijaan, että prosessori pitäisi valita eri TDP-malleista, sen voi ostaa mistä tahansa luokasta ja rajoittaa alaspäin.”, AMD:n palvelin-, sulautettujen ja FireStrem-tuotteiden osaston markkinointijohtaja John Fruehe selventää.

AMD Blogs, Put a cap on that TDP

Keskustelu

@63
Tietokoneen virrankulutus CPU only kuormalla on aika ennustettavissa jokatapauksessa. Tuossa vain voidaan rajoittaa maksimia ilman, että säädetään käsin maksimikäyttöjännitettä ja kelloja.

Aika näppärä ominaisuus kieltämättä. Tuolla on selkeästi vaikutusta sähkönkulutukseen itse palvelimissa, lämmöntuottoon ja tietysti konesalijäähdytykseen ja salin lämmönsiirtoon. Joten tuo vielä tuolta osin varmasti säästöjä.

Kyllä luulis, että palvelinraudassa virrankulutuksen ennustettavuus olis kova juttu.

@3

Yritykset maksavat hyvästä tavarasta. Tällä hetkellä Intelin SB-arkkitehtuuriin perustuvat vähävirtaiset Xeonit on rautaa.

Erinomaista. Eli siis voidaan ajaa prosessoria korkeilla kellotaajuuksilla ohjelmissa, joissa prosessoria ei rasiteta kaikkien yksiköiden osalta, kun taas ennen joutui laskemaan kellotaajuutta ettei sitten seuraava prosessi, joka käyttääkin kaikkia yksiköitä, vie liikaa tehoa.

@2

Melkoisen hölmö komentti.

Eihän palvelinsaleissa ole merkitystä virrankulutuksella, eihän? Jos salin sähkölasku on vuodessa kuusinumeroinen, niin tuolla ominaisuudella on todellakin käyttöä.

erh,nyt on jo selvää että susia ovat…moinen kerrassaan mahtava ominaisuus…
eihän tuota voi olla ostamatta.

Erittäin hyvältä kuulostava ominaisuus, sais tulla myöskin pöytäkone-Puskutraktoreihin myös.

Muropaketin uusimmat