Corsair lisäsi tuulettimet tuotevalikoimaansa

05.05.2012 13:01 | Juha Kokkonen

Corsair Air Series AF

Alun perin muistituotteistaan tunnetuksi tullut Corsair on laajentanut tuotemallistoaan tuulettimilla. Uudet Air Series -tuulettimet jakautuvat kahteen eri versioon, joista toiset ovat ilmavirran ja toiset paineen maksimointiin. Corsair on suunnitellut Air Series -tuulettimensa hiljaisuutta silmälläpitäen ja kaikista malleista löytyy kehittynyt nestelaakerointi, kumivaimennettu kiinnitys sekä punainen, valkoinen ja sininen vaihdettava koristerengas.

Air Series AF120- ja AF140-tuulettimet ovat suunniteltu erityisesti ilmavirran maksimoimiseen ja ne sopiva erityisesti kotelon ilmanvaihtoon. Tuulettimien erikoisohuet lavat mahdollistavat suuret ilmavirrat tiloissa, jossa tuulettimen edessä on vähintään 30 mm vapaata tilaa. AirFlow-mallit tulevat saataville 140 mm Quiet- ja 120 mm Quiet- sekä Performance -versioina, joiden tarkemmat speksit löytyvät valmistajan sivuilta.

Corsair Air Series SP

Air Series SP120 -tuulettimet ovat suunniteltu käyttötarkoituksiin, joissa ilmaa pitää puhaltaa rajoitetun tilan läpi. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi jäähdytyskennot ja prosessoricoolerit. Static Pressure -malleissa käytetään seitsemää erikoisleveää ja -muotoiltua, joka mahdollistaa maksimaalisen paineentuoton. SP120-mallit ovat saatavilla Quiet- ja High Performance -versioina, joiden tarkemmat speksit löytyvät valmistajan sivuilta.

Uudet Corsair Air Series -tuulettimet tulevat saataville välittömästi 16,99 (120 mm mallit) ja 18,99 (140 mm mallit) dollarin suositushintaan.

Corsair Air Series -tuulettimet

Corsair Blog, Introducing Corsair Air Series Fans!

Keskustelu

Ulkonäkö kohdallaan, mutta hinnaltaa korheahkot. Jään odottamaan testituloksia. Mukava silti että tulee muutta verta kehiin.

”Static Pressure -malleissa käytetään seitsemää erikoisleveää ja -muotoiltua, joka…”

seitsemän erikoisleveää ja -muotoiltua MITÄ? ;)

Mulla on ollut Papstin tuuletin. Ihan samanlainen muovihärveli kuin muutkin tuulettimet. Toki kesti tietokonen eliniän, mikä oli joku viitisen vuotta.

@21
En minäkään Papstin tuulettimia mihinkään tietokoneeseen laittaisi, mutta kuten mainitsin niin muutaman kymppitonnin videotykkiin kyllä.

Papst maailmanluokan ykkönen teollisuuspuolella, ja ei edes panosta tällaisiin leluihin.

Ei enää nykyään. Papstien hinnat ovat niin korkeita, ettei niitä ole järkevää ostaa.

Papst on kyllä kova merkki jos puhutaan tuulettimista. Vaihdoin aikoinaan yhteen videotykkiin Papstin tuulettimet ja tuloksena oli sama jäähdytysteho noin puolta pienemmällä melulla.

Olihan noita papsteja itelläkin joskus kymmenkunta vuotta sitten, eli ei se metallinen tuuletin mikään uus juttu ole. Oli hottia ainakin omassa kaveripiirissä siihen aikaan. Hyviä ropelleja, ei ole vaan jääny yhtään

Eikös noita voisi tehdä titaanista etc. Olisi paino/lujuus reilassa.

Tietysti miksei sitten voisi ihan hiilikuidusta tms moldata, silloinkin olisivat perusmuovisia paljon vahvempia.

@16 Tuskimpa on rahasta kuitenkaan kysymys, vaan se on joku täysin toinen syy miksi ne tehdään muovista. Luultavasti koska metallista tekeminen ei tuo mitään etuja ja metalli myös imisi lämpöä itseensä sekä laajenisi, mikä saattaisi vaikuttaa jollain tapaa laakereiden elinikään. Lavat eivät myöskään antaisi yhtään ilmanpaineelle periksi, mikä saattaisi vaikuttaa tuulettimien pitämään ääneen. Luonnollisesti tuulettimesta tulisi myös paljon raskaampi mitä muovista tehdystä, ellei sitten kyseessä ole alumiinia. Joitain alumiinisia tuulettimia olenkin nähnyt jimmsin valikoimissa.

@14
Sitten kun ne on metallista tehty niin valitat että ne maksaa rahaa….?

@14
Hankkikaa metallin väristä spray maalia ;-D. Moottori niistä kuitenkin ensimmäisenä (kulumalla) hajoaa. Painoa se metalli vain lisää, ja luultavasti virrankulutusta.

Tietokone-tuulettimet näyttää muovisilta leluilta. Kunnon metallisia pitäs olla.

Lavat on ainakin muotoiltu oikein ja resonointia vähentävät kumit ovat ehdoton plussa, mutta veikkaan että hintakin tulee olemaan melkoinen.

tyylikkään näköset. moddaajille mukava lisä, kun värejäkin pääsee vapaasti vaihtelemaan.

@9 Itelle kommenttina että kannattais varmaan jättää mutuilut ja tarkistaa faktat. Tuollahan nuista kuvat näkyy corsairin sivulla. :/

@6 Eihän niitä varmaan pakko ole käyttää. Ja näyttäisivät joltain pehmeältä materiaalilta, jotka sitten menevät tuohon runkoon u-nauhan tapaisesti. Eli voi olla etteivät haitolla ole.

@6 itse taas katsoin että nuo renkaat on tuossa vähentämässä ilman suhinaa tuulettimen reunoilla… Tosin teksti heti paljasti että niiden nimitys onkin koristerenkaat.

Näytä kaikki kommentit

@3 Scythen omat arvot on niin lähellä totuutta, että ihan hyvin voi töllötellä.

Luulisi noiden irrotettavien renkaiden aiheuttavan jos jonkin sortin pärinää ja ylimääräistä liikettä ajan kulussa?

Itselläni kokemusta ainoastaan Corsairin vrtalähteistä ja ei mitään pahaa sanottavaa siltä saralta. Viiden vuoden takuu kertoo jotain laadusta.

Toivottavasti jäähdytysteho ja melutaso on kunnossa. Ihan näteiltä ainakin näyttävät, ja varmaan sopisivat hyvin ainakin Corsairin koppiin.

Ainakin Scythejä löytyy spekseiltään samalla ilmavirralla ja alemmilla desibeleillä alle 8e.

Eipä ole tainut vähään aikaan tulla mitään mullistava tällä saralla, mutta ilmeisesti aina yhdelle on tilaa joukkoon.

On myös mielenkiintoista, kuinka coolereissa kerrotaan niiden uber-tekniikoista, mutta harvemmin on tullut mitää oikeaa dokumentatiota toimivuudesta. Tässäkin tapauksessa Static Pressure -mallit. ”Erikoisleveitä ja -muotoiltuja.”

Muropaketin uusimmat