Delliltä taulutietokone vaihdettavalla akulla

21.09.2012 15:04 | Petrus Laine

Dell on julkaissut lähinnä yrityskäyttöön tarkoitetun Latitude 10 -taulutietokoneen, jonka erikoisuus on vaihdettava akku. Laitteen mitat ovat 274 x 177 x 10,5 millimetriä (leveys x korkeus x paksuus) ja painoa on 710 grammaa.

Muutoin taulutietokone rakentuu 10,1-tuumaisesta 1366×768-resoluutiota tukevasta kapasitiivisesta monikosketusnäytöstä, Intelin Clover Trail -koodinimellisestä Atom-järjestelmäpiiristä, kahdesta gigatavusta LP DDR2 -muistia ja maksimissaan 128 gigatavusta tallennustilaa. Näyttö tukee myös Wacomin Stylus -kynän käyttöä.

Etupuolella on 720p-tarkkuuteen kykenevä kamera ja takapuolella kahdeksan megapikselin kamera. Laitteen reunalta löytyy yksi täysikokoinen USB-liitin sekä SD-korttilukija. Langattomasta liitettävyydestä vastaavat Bluetooth- ja Wi-Fi-tuet sekä mobiiliverkkotuki. Toistaiseksi ei tiedetä onko mobiiliverkkotuki 3G- vai 4G/LTE- -tasoa. Vaihdettava akku on kapasiteetiltaan 30 wattituntia.

Lisäksi Dell tarjoaa taulutietokoneen oheen telakkaa, joka lisää käyttöön neljä USB 2.0 -liitintä, gigabitin verkkoliitännän ja HDMI-ulostulon.

Hinnasta tai markkinoilletulo ajasta ei ole vielä tietoa.

TechReport, Latitude tablet has replaceable battery and optional stylus,

The Verge, Dell Latitude 10 tablet targets road warriors with replaceable battery, mobile broadband

Keskustelu

9) Voi olla, valitettavasti. Minulle tosin puhelimen paksuudella ei ole erityisesti merkitystä, kunhan se on alle 1,5 senttiä paksu. Tuo vaan olisi oikeasti käytännöllinen ominaisuus. Ei tarvitsisi jatkuvasti olla huolissaan akkukestosta niin kuin nykyään ja se olisi ainakin itselleni paljon tärkeämpää kuin puhelimen paksuus.

Ja sen jälkeen kun on kaupasta kotiin kannettu se ”markkinoiden ohuin puhelin” niin seuraavaksi ostetaan sitten 3mm suojakuori siihen ympärille että se jotain kestääkin. ;)

Huomaa mihin suuntaan markkinat on kehittynyt kun vaihdettava akku on erikoinen ominaisuus.

@8

Ei ole tulossa, puhelimista ja padeista koetetaan tehdä samaan aikaan sekä mahdollisiman pieniä (=ohuita), että mahdollisimman suuria (=jättimäiset näytöt). Tuollainen ratkaisu paksuntaisi puhelinta jopa useita millejä(!!!!), joten ei ole tulossa

Sitä odotellessa, kun puhelimiin ja tabletteihin tulee oikeasti vaihdettava akku. Eli jokaisessa puhelimessa olisi vaikka 100mAh sisäinen akku ja muistikortin tapaan ulos painettava varsinainen akku. Myyntipakkauksessa tulisi erillinen laturi ja vaihtoakku. Näin puhelinta ei tarvitsisi sammuttaa akkua vaihdettaessa ja puhelinta ei tarvitsisi erikseen ladata.

6. Osaatko vertailla oikeisiin piirtopöytiin? Viimeksi kun piti testata niin yksilö oli kuulemma rikki liikkeessä :)

@5/munaukko
Onko esimerkiksi Galaxy Note tuttu? Tässähän on tuo stylus toteutettu Wacommilla ja täytyy kyllä kehua. Äärimmäisen tarkka. Jos kiinnostaa miten toimii niin Youtubesta löytyy esimerkki videoita ja sama kai jos käväiset Elisa Shopitissa näpläämässä ihan livenä sitä.

Wacomin Stylus. onkohan hyvä??. olen testannut muutamia simsang shit kyniä eikä niillä tee yhtään mitään. No ne oli halpis merkkejä mutta epätarkempia kun jos sormella tökkii.

Ei ku joo, kattoo sitä kuvaa tarkemmin niin kyllä selviää siitä sosta windows nappulasta.

Millä käyttiksellä toi on? tekstistä ei saa siitä selvää vai miten sokee olen?

Tuossa voisi olla jo mahdollisuutta päätyä piirtäjän omistuksiin.

Muropaketin uusimmat